Facebook hozzászólás
1 947

CSODASZEREK A TAKARÍTÁSBAN!

Gyors és bevált módszer a piszkos és büdös mikrókhoz

Néhány nagyon alapvető termék segítségével gyorsan és egyszerűen megszabadulhatsz a piszoktól és a kellemetlen szagoktól is.

Amennyire hasznos találmány a mikrohullámú sütő, talán pont annyira némileg elhanyagolt berendezése is lehet a konyháknak… Időről időre előfordulhat, hogy egy szaftos pörkölt, netán sült hús melegítése alaposan összepiszkolja a mikró belsejét. Ezt nyilván ott azonnal lenne e legegyszerűbb kitörölni, ám az étkezés gyakran előrébb való a takarításnál, így még a makulátlan konyhákban is előfordulhat, hogy a mikró belsejében ott figyel néhány foltocska.

A takarításuk sem hétköznapi tevékenység, vegyszerszakértők szerint a tisztítószerek hosszú távon károsíthatják a készüléket. Ráadásul ezek a sütők egyáltalán nem szennyeződnek olyan mértékben, mint a konyhai munkalapok vagy a mosogató, ezért magas koncentrációjú tisztítószerrel takarítani a belsejüket, egyszerűen pazarlás.

Mikró, Kép: pexels.com
Kép: pexels.com

Ezzel az eleggyel ragyogóvá válik a mikró belseje

Tegyél egy kis vizet egy kisebb edénybe, ebbe pedig rakj egy félbevágott citromot miután a vízbe belefacsartad a levét. Ha van otthon almaeceted, néhány evőkanálnyit hozzáadhatsz a citromos vízhez.

Citromok, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Ezt az edényt tedd a mikrohullámú sütőbe, kapcsold magas fokozatra, és várj addig, amíg fel nem forr a keverék. Ezután várj még 5 percet mielőtt kinyitnád a sütő ajtaját, hogy a kialakult citromos gőz hatékonyan tudjon dolgozni. Majd a legvégén egyszerűen csak egy szivaccsal könnyedén letörölheted a piszkot és az ételmaradékokat a mikró oldaláról.

Szódabikarbónával az égett szagok ellen

Popcorn, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Biztos ismerős, hogy ha egyszer valamit kicsit odakapott a mikróban (például popcorn), akkor a következő használatnál is, mintha még érződne az illata. Nincs ez másként az intenzíven fűszeres ételekkel sem, küzdeni ellenük azonban csak közvetlenül az étel melegítése után tudsz.

A legfontosabb, hogy mindig hagyd nyitva ilyen esetekben a sütő ajtaját egy időre. A szagok elnyelésében segíthet a sok minden másra is bevethető csodaszer, a szódabikarbóna. Egyszerűen csak a szellőztetés után önts egy kis edénybe a porból, majd helyezd a mikróba és csukd rá az ajtót. A kulcs azonban mindig ugyanaz: a szagok ellen csak azonnali beavatkozással tudsz küzdeni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!