Facebook hozzászólás
1 892

OLÉ!

Egyszerű spanyol mandulás sütemény

Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. A férjem imádja!

Spanyol mandulás sütemény, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

  • 23 dkg porcukor
  • 23 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás fehérjéje
  • 17 dkg őrölt mandula
  • 1 ek szeletelt mandula
  • csipet só

Elkészítés:

Vegyünk elő egy mélyebb keverőtálat, és tegyük bele a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót. Jól keverjük össze, közepébe  készítsünk mélyedést, és tegyük bele a felvert tojást. Jól dolgozzuk össze. Ha túl száraz, esetleg adhatunk hozzá egy evőkanálnyi tejet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A masszából készítsünk galacsinokat lisztbe mártott kézzel,  fürdessük meg a gombóckákat a tojáshabban, majd a durvára vágott mandulában. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a kis sütiket, és előmelegített sütőben, nem túl forró levegővel süssük aranysárgára. Nem lesz hozzá rossz egy pohár furmint!

Jó étvágyat ehhez a vidám sütihez!

Mandulás farsangi meglepi anyukám recepteskönyvéből

Mandula, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Farsangkor farsangi szelet dukál. Ez nálunk mindig így volt, és a mamám szívesen sütötte ezt a csodát. Már csak azért is, mert édasapám imádja a mandulát. Úgy tudom, hogy eredendően a nagymamám specialitása volt, de sajnos erre már soha nem derülhet fény. A lényeg, hogy ez egy eredeti farsangi szelet a családban! Feltétlenül próbáljátok ki!    



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!