EGY KIS MEGLEPI A HÉTVÉGI SÖRÖZÉSHEZ
Vagdalttal töltött minicipó
Maradt a hűtőben egy kis házi húskenyér (sertés dagadóból), amit már senki sem akart elfogyasztani. Kicsit sokat sikerült csinálni, így érthető. Átalakítva, új formát nyert, és persze nem kell mondanom, így hamar elfogyott. Vacsorára gondoltam, de a programváltozások miatt, másnap ebéd lett belőle. Meg kell állapítani, jót tett neki az egy éjszaka pihenés. Megsütöttem, de csak addig, míg a sajt következett volna. Kihűtöttem, hidegre tettem, majd másnap a sütőben rásütöttem a sajtot, így át is melegedett.
Hozzávalók:
- 40 dkg házi húskenyér vagy vagdalt hús (konzerv)
- 4 db óriás császárzsemle
- 10 dkg reszelt, félkemény sajt
- 10 dkg krémsajt
- 1 tojás
- 1 teáskanálnyi édes paprikakrém
Elkészítés:
- A zsemlék tetejét vágjuk le, és egy kiskanállal vájjuk ki a belsejét. (A kikapart tésztát szárítsuk meg, és tegyük el, tökéletes sütőben sütött húsok panírozásához!) Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
- A tojást keverjük egy villával habosra, majd adjuk hozzá a krémsajtot. A vagdaltat vágjuk darabokra, majd a paprikakrémmel és a tojásos masszával dolgozzuk össze.
- Töltsük meg a zsemléket a húsos keverékkel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és süssük a forró sütőben 20-25 percet.
- Vegyük ki, és fedjük be a tetejét a reszelt sajttal, tegyük mellé a kalapokat és süssük még 5-6 percet, míg a sajt megpirul. Vegyük ki, és hagyjuk pár percet pihenni. Óvatosan kezdjünk neki, mert a közepe nagyon forró!
Jó étvágyat hozzá!
Sajtos sonka – burgonyás bundában sütve
Bundába öltöztettük a sonkát és a sajtot. A gyors vacsora különlegességét a kapros fűszerezés és a burgonyatakaró adta.
Hozzászólás zárolva.