Facebook hozzászólás
475

Sajtos vagdalt

Darált húsból sokféle finomság készíthető. Most a hagyományos változatot tesszük egy kicsit különlegessé. Hidegen is kiváló.

Hozzávalók

50 dkg darált hús
2 zsemle
egy gerezd tört fokhagyma
őrölt bors

2 egész tojás
10 dkg zsíros sajt

Elkészítés

A darált húst dolgozzuk össze a vízben áztatott, majd kifacsart zsemlével, a fűszerekkel és a két nyers tojással. Egy alufólialapot kenjük meg vékonyan zsiradékkal, terítsük szét rajta a darálthúsmasszát, majd szeleteljük rá a sajtot. Felsodrás után az alufóliás csomagot forró sütőbe helyezve kb. 40 perc alatt megsütjük. Ez után bontsuk ki a fóliát, és a hús tetejét zsiradékkal megkenve pirítsuk meg.

Elkészítési idő: 60 perc.

Sült burgonyával, burgonyapürével, savanyúsággal, salátákkal, főzelékkel is tálalhatjuk!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!