A SZEZON KIHAGYHATATLAN FOGÁSA
A nyár örök slágere: lecsó
Javában szezonja van már a nyár talán legkedveltebb és leggyorsabban elkészíthető melegételének, a lecsónak. Jöhet egy elronthatatlan és szupergyors kolbászos-cukkinis recept ebédre vagy vacsorára?
Ahány ház, annyi féle képpen készítik idehaza a lecsót. Van, ahol a klasszikus verzió a favorit, máshol a hagyma-paprika-paradicsom trión túl más zöldségek, hús, fűszer, vagy akár rizs is kerül a serpenyőbe. Mutatjuk a mi kedvenc receptünket!
Hozzávalók 4 főre: 50 dkg paradicsom, 1 kg lecsópaprika, 1 db nagyobb (vagy 2 kisebb) vöröshagyma, 1 db cukkini, 3 pár debreceni kolbász, 4-6 db tojás, olívaolaj, só és fekete bors.
Elkészítés: első lépésként jól mossuk át a zöldségeket. Karikázzuk fel a kicsumázott paprikát, a paradicsomot, a cukkinit és nagyjából ujjnyi vastagra a kolbászt, majd a vöröshagymát is apró darabokra vágjuk.
A vöröshagymát három evőkanál forró olajon megdinszteljük, erre kerüljön bele a kolbász, amit a hagymával süssünk át. Utána jöhet a paprika. A paradicsomot csak azután tegyük bele a serpenyőbe, amikor a paprika már kicsit összefonnyadt és üveges, nehogy bő levet eresszen. Legvégül a cukkinit adjuk a lecsóhoz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A lecsót saját levében, lefedve puhára pároljuk hozzávetőleg 20 percig, közepes lángon.
A tojásokat akár habosra felverve a lecsóba tesszük és főzzük még néhány percig, akár külön megsütve az étel tetejére halmozzuk. Magában vagy kenyérrel fogyasszuk.
Hozzászólás zárolva.