10+1 különlegesség
Ma van a palacsinta világnapja!
Kiskorunkban csak a túrós, lekváros, kakaós, nutellás palacsintákat faljuk, aztán ahogy kinyílik a világ, úgy csodálkozunk rá a különböző országok saját receptjeire. Mi most megmutatjuk a legfinomabbakat, itt az ideje, hogy végigkóstold mindet!
Nem mindenki tudja, de ez is egy olyan mozgóünnep, mint a húsvét – sőt konkrétan ahhoz kapcsolódik, ugyanis a palacsinta világnapja mindig húshagyókedden van. Ebből az apropóból pedig összeszedtünk nektek néhány igazán izgalmas változatát ennek a finomságnak.
1. Japán palacsinta
Már látványában is különleges ez a palacsinta szuflé. Ha reggelire fogyasztják, csak porcukorral hintik meg; ha desszertként tálalják, fagyit vagy tejszínhabot adnak hozzá.
2. Pannkakor – svéd palacsinta
A svédek természetesn teljes kiörlésű lisztből készítik a palacsintájukat, vagy felesben például mandulaliszttel. Ami feldobja, az az, hogy mindig tesznek bele valamilyen durvára tört magot és/vagy aszalt gyömölcsöt, csokit. A fahéjöntettel nagyon szeretik egymást.
3. Banana pisang – balinéz palacsinta
Aki járt már Balin, az biztosan evett banános vagy ananászos pisangot. Lényege, hogy a gyümölcs belesül a tésztába. Tálaláskor kókuszsziruppal öntik nyakon.
4. Dosa – indiai palacsinta
Az autentikus dosa nagyjából egy félnapos művelet, ezért legtöbben porból készítik el. Az indiaiak nagyon ritkán fogyasztják a dosat édes töltelékkel. Rendszerint valamilyen fűszeres ragut tesznek bele és mártogatóst is adnak hozzá.
Hozzászólás zárolva.