Bácskai csirkemáj
A nyár egyik kedvenc étele a lecsó és persze minden olyan fogás, mely lecsóval készül. A Bácskai csirkemáj is pont egy ilyen étek.
Egyáltalán nem kell konyhaművésznek lenni ahhoz, hogy elkészítsük ezt a finom és laktató fogást. A csirkemáj pedig a viszonylag olcsó húsfélék csoportjába tartozik, vagyis semmi akadálya annak, hogy akár ma ízletes és magyaros ebédet varázsoljunk belőle az egész család számára.
Bácskai csirkemáj
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
15 dkg vöröshagyma
10 dkg sertészsír vagy étolaj
3 zöldpaprika
2 paradicsom
só, bors, majoránna, piros paprika
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, majd a zsíron vagy olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot, lepirítjuk, aztán jöhet mellé a csirkemáj. Sózzuk, borsozzuk, majorannával fűszerezzük, majd a végén jöhet a pirospaprika is. Kevés alaplével, vagy vízzel felengedjük és nyílt lángon készre sütjük. Köretként petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Még több magyaros recept:
Székelygulyás füstölt kolbásszal
Tarhonyás hús
Hozzászólás zárolva.