Melengető krémlevesek a téli hónapokra
A téli hidegben jólesik felmelegíteni átfagyott testünket egy ízletes, krémes levessel. A zöldségek zamatos illata, a gőzölgő leves csodás színe ráadásul a lelkünket is felforrósítja, miközben az ételben lévő értékes tápanyagok az egészségünket támogatják. Gergye-Ambrus Krisztina, az Amway™ iCook szakértője megmutatja, hogyan lesz ebben segítségünkre az iCook™ Rozsdamentes energiatakarékos edénykészlete, valamint Tapadásmentes serpenyői, melyek használatával kevesebb zsiradékkal, ízletesebb és táplálóbb ételeket készíthetünk.
Szereted a krémlevesek ízét? Jó hír, hogy télen sem kell lemondanod róla, csak kicsit másként kell elkészíteni (akár fagyasztott termékekből, akár szezonális zöldségekből) a leveseket. Jöjjön három krémleves recept, amivel felmelegítheted magad a hideg időben!
Mentás zöldborsókrémleves pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott zöldborsó
- 20 g mentalevél
- 10 dkg spenótlevél
- 1 vöröshagyma
- 3-4
gerezd fokhagyma - 3 dl húsleves alaplé
- 10 dkg főzőtejszín
- 4 szelet kenyér
- 3 ek olívaolaj,
- 1 ek citromlé
- 1 ek balzsamecet
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Önts egy kis olívaolajat a rozsdamentes edénybe, és állítsd közepes hőfokúra a főzőlapot. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld puhára. Add hozzá a fagyasztott
zöldborsót, spenótot, mentát, önts egy kis vizet hozzá. Szorosan zárd le az edényt a fedővel, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Vedd a legalacsonyabb fokozatra a
főzőlapot, majd hagyd rajta az ételt 10 percig, és ne emeld fel a fedőt ez idő alatt. Amíg a zöldségek főnek, vágd a kenyér belsejét 2 cm vastag csíkokra, majd közepes hőfokon pirítsd meg a tapadásmentes serpenyőben. Keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, balzsamecetet, sót és borsot. Öntsd rá ezt a keveréket a kenyérkockákra, és főzd, amíg a lé el nem párolog.
Miután a zöldségek 10 percig főttek, vedd le a fedőt, öntsd hozzá az alaplevet és a tejszínt. Botmixerrel keverd sima és krémes állagúra. A levest a pirított kenyérkockákkal tálald.
Sütőtökös, édesburgonya krémleves kókusztejjel
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök
- 10 dkg sárgarépa
- 7 dkg édesburgonya
- 5 dkg hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 220 ml kókusztej vagy zsírszegény tejföl
- 1 csipet curry
- 1 csipet kurkuma
- só és bors ízlés szerint
- 1,5 dkg tökmag
- 1,5 dkg friss koriander vagy petrezselyem
- friss gyömbérkarikák
Elkészítése:
Aprítsd fel, és tedd a rozsdamentes edénybe a zöldségeket. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket, adj hozzá egy kis sót, majd főzd puhára az iCook™ edény VITALOK
funkciójával. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet. Forrald fel újra, add hozzá a curryt és kurkumát, majd egy kis borsot. Turmixold össze a keveréket, adj hozzá még vizet, ha folyékonyabb levest szeretnél. Tálalás előtt szórd meg tökmaggal és korianderlevéllel vagy petrezselyemmel, és add hozzá a gyömbérkarikákat.
Gyömbéres céklaleves aszalt fügével és mogyoróval
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 dkg gyömbér
- 30 dkg cékla
- 1/2 db alma
- 1 db kisebb narancs leve,
- 2dkg mogyoró
- 2 db aszalt füge
- 8 dkg parmezán sajt
- 10 dkg szójaital
- 5 ml olívaolaj
- 3 dl főtt zöldséglé,
- 1 szál friss petrezselyem
- ízlés szerint barna cukor, só és bors ízlés szerint,
- 1 db babérlevél
Elkészítése:
Melegítsd fel az olajat közepes lángon egy iCook™ rozsdamentes edényben, add hozzá az apróra vágott hagymát, és gyömbért, majd dinszteld 1-2 percig. Add hozzá a feldarabolt céklát és almát, párold lassú tűzön további 2 -3 percig. Öntsd fel a zöldséglével, add hozzá a sót, borsot, cukrot, babérlevelet. Fedd le, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig, hogy a VITALOK folyamat érvényesülni tudjon. Eközben készítsd el a díszítést! Vágd fel nagyjából a mogyorót, és egy kis iCook™ serpenyőben pirítsd meg, amíg az illata fel nem szabadul. Vágd apróra a fügét, petrezselymet. Reszeld le a parmezán sajtot, keverd össze a petrezselyemmel, fügével és mogyoróval. Vedd ki a babérlevelet az edényből, öntsd az ételhez a szójaitalt, majd pépesítsd a levest addig, amíg krémes állagú nem lesz. Végül öntsd bele a kifacsart narancs levét. Merd a levest egy-egy tálba, és díszítsd a mogyorós-fügés keverékkel.
Kipróbálnál több krémleves receptet? Akkor ide kattints!
- Ez a tökéletes húsleves titka a nagyi szerint
- Fűszeres sütőtökkrémleves
- Tejszínes fokhagymakrémleves
Hozzászólás zárolva.