Facebook hozzászólás
234

Itt a levendulaszezon! Különleges és egészséges recept levendulából

Már érezni a levendulaszezon friss illatát, amit most te is megünnepelhetsz egy levendulás gasztrokülönlegességgel.

Már érezni a levendulaszezon friss illatát. A romantika, a könnyed séták és a nyár harmonikus illata ez, amely időtlen idők óta körülöttünk lebeg a nyár levegőjében, és hisszük, hogy mindig ott is marad. Azonban a levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.

– Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyár közeledtével, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Induljon a levendulaszezon ezzel a gasztrokülönlegességgel!

Itt a levendulaszezon! Készítsük el ezt a finom receptet! (Foto: ToTu)

Hozzávalók:

a fűszerezéshez:

  • friss rozmaring
  • bazsalikom
  • majoránna
  • oregánó
  • menta
  • és friss kakukkfű
  • 10-15 friss levendulavirág

a sajthoz:

  • 20 dkg ToTu Rögös
  • 20 dkg ToTu krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből
  • késhegynyi ánizsmag
  • ugyanennyi őrölt fekete bors
  • késhegynyi koriandermag
  • szintén késhegynyi őrölt babérlevél
  • 20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

Ezt is olvasd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!