Itt a levendulaszezon! Különleges és egészséges recept levendulából
Már érezni a levendulaszezon friss illatát, amit most te is megünnepelhetsz egy levendulás gasztrokülönlegességgel.
Már érezni a levendulaszezon friss illatát. A romantika, a könnyed séták és a nyár harmonikus illata ez, amely időtlen idők óta körülöttünk lebeg a nyár levegőjében, és hisszük, hogy mindig ott is marad. Azonban a levendula az időtlen „trendiség” jelképe is lehetne, hiszen a leginnovatívabb és legfittebb modern élelmiszer újdonságokat is fel tudja dobni. A legfehérjedúsabb, szénhidrátmentes, zsírmentes ToTu termékekből is igazi gasztro-különlegességeket lehet készíteni a levendula segítségével.
– Nagyon finom, egészséges, a leginkább terjedő táplálkozási trendeknek (paleo, keto) megfelelő ételkülönlegességgel várhatja vendégeit, aki Szabó Anita provence-i fűszerkeverékes sajthelyettesítőjét készíti el ToTu-termékek és levendula segítségével. Főleg így nyár közeledtével, amikor senki sem szeretne plusz kilókat felszedni, ugyanakkor mindenki vágyik valami igazán különleges és szezonális finomság falatozására, különösen népszerűek a hasonló gasztro-bravúrok – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
Induljon a levendulaszezon ezzel a gasztrokülönlegességgel!
Hozzávalók:
a fűszerezéshez:
- friss rozmaring
- bazsalikom
- majoránna
- oregánó
- menta
- és friss kakukkfű
- 10-15 friss levendulavirág
a sajthoz:
- 20 dkg ToTu Rögös
- 20 dkg ToTu krém
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál citromlé
- 15 dkg kókuszolaj
- 2-3 evőkanál a fent felsorolt finomra vágott friss fűszernövényekből
- késhegynyi ánizsmag
- ugyanennyi őrölt fekete bors
- késhegynyi koriandermag
- szintén késhegynyi őrölt babérlevél
- 20 dkg főtt vagy sült lila édeskrumpli vagy lila répa
- 2 dl forró víz
- 2 dkg por zselatin vagy 12 lap
A friss fűszernövényekből nagyjából egyforma mennyiségeket finomra vágunk. A többi fűszert mozsárban összetörjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a friss fűszerkeverék kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a friss fűszerkeveréket. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
Ezt is olvasd el:
- Készíts levendula fagylaltot!
- Ismerd meg a fagylalt különleges történetét és készítsd el otthon az isteni házi csokifagyit!
Hozzászólás zárolva.