Sós és édes töltött édesburgonya
Egyszerű, tápláló és „dobozálló” ebédötlet a rohanós hétköznapokra.
Az édesburgonya egy jó szénhidrátforrás, ráadásul könnyen dobozolható a rohanós hétköznapokon is!
Október közepére már a legtöbben visszarázódunk a menetrendszerű hétköznapokba: visszatér a mókuskerék, vele együtt a stressz is, beköszönt a hűvösebb idő, ezzel együtt pedig a betegesebb, náthásabb időszak. Mindez gyengíti a szervezetünket, ezért érdemes már a kora őszi hetekben is táplálkozásunkkal is támogatnunk immunrendszerünk működését: fogyasszunk megfelelő mennyiségű vitamint és minőségi tápanyagokat. Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen szállítható ételdobozban és teljes értékű ebéd vagy tízórai lehet, akár az iskolában, akár a munkahelyen.
Bár sokan macerásnak érzik, hogy tízórait vagy ebédet csomagoljanak maguknak vagy gyerekeiknek, nincs annál jobb, minthogy megspórolhatjuk azt az időt, amit pékség vagy étterem után kajtatva farkaséhesen töltünk, arról nem is beszélve, hogy biztosak lehetünk benne, hogy mit fogyasztunk. A következő receptek könnyen elkészíthetőek, tökéletesen bírják a dobozos hurcolást, finomak és nem utolsó sorban minőségi tápanyagokban gazdagok.
Az édesburgonya egy nagyon jó szénhidrátforrás, hiszen édeskés íze ellenére alacsony a glikémiás terhelése, így kordában tartja a vércukorszintet. Az egyik legjobb elkészítési módja az olaj nélkül, héjában történő sütés, ráadásul a fűszerezéstől és a hozzáadott alapanyagoktól függően készíthetünk belőle sós és édes ételt is, amiket könnyen magunkkal vihetünk bedobozolva. Érdemes belőle nagyobb adagot megsütni, így több napig is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
2 közepes db édesburgonya, 1 szelet csirkemell, 1 ek mexikói fűszerkeverék, 15 g lilahagyma, 3 db koktélparadicsom, 1 ek konzerv vörösbab, 1 ek konzerv csemegekukorica, ¼ avokádó, himalája só, őrölt feketebors, fokhagymapor
1/3 db banán, ½ kk fahéj, 1 ek mogyoróvaj, néhány szem áfonya és olajos mag
Elkészítés:
A burgonya héját megmossuk és egy erre a célra szánt kefével alaposan megtisztítjuk, majd szárazra töröljük, villával megszurkáljuk és alufóliába csomagoljuk. 200°C-ra melegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Ha elkészült hűlni hagyjuk, majd kicsomagoljuk a fóliából és középen kissé kettévágjuk, hogy beleférjen a töltelék.
Hozzászólás zárolva.