Facebook hozzászólás
194

Süss ma narancsos szívecskéket!

Az igazi édesszájúak nem csak Valentin nap táján fogyasztják szívesen a narancsos szíveket. Ez a sütemény kiváló a délutáni teázáshoz, kávézáshoz is. Forrón sose együk, legalább egy órát hagyjuk hűlni.

Narancsos szívecskék

Hozzávalók 30 darabhoz: 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, a csipet só, a csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 15 dkg lágy vaj.

A töltelékhez és a díszítéshez: 10 dkg narancslekvár, 10 dkg étcsoki (tortabevonó), 5 dkg dióbél

Elkészítés: A tisztet, cukrot, sót, vaníliáscukrot, a tojást és a vajat egy keverőtálban fakanállal sűrű masszává keverjük. Kézzel összegyúrjuk, és 60 percig pihentetjük.

A tésztát egy óra múlva gyorsan átgyúrjuk, kevés liszten kinyújtjuk, és szív alakú szaggatóval 60 darabot kiszúrunk belőle. Kizsírozott sütőtepsibe rakjuk, és megsütjük.(kb.10 perc,200 fokon)

A szíveket narancs dzsemmel kettesével összeragasztjuk. A csokoládébevonót vízgőzfürdőben felolvasztjuk, majd folytonos kavarás közben lehűtjük. (Ezt követően meleg vízben ismét feloldjuk. A lapocskákat megkenjük vele, és dióbéllel díszítjük.

Gyorsabban elkészül, ha a szíveket narancsléből és porcukorból készült öntettel vonjuk be, és kandírozott gyümölccsel díszítjük.

Előkészítés: 40 perc, sütés 10 perc.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!