Facebook hozzászólás
202

Sörleves- az esti focihoz

Egy legutóbbi tudományos lista szerint, a sör is beletartozik a legegészségesebb italok sorába. Akinek még sincs most kedve legurítani egy korsóval, az főzzön belőle egy különlegesen finom levest. Íme a recept!

Sörleves

Hozzávalók: 1 filézett csirkemell, 1 közepes vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zöldpaprika, 2 szem burgonya, egy kisebb zellergumó, 1 liter sör, 1 liter húsleveslé, só, bors, 10 dkg főtt sonka, 10 dkg sajt, 4 szelet kenyér, 6 evőkanál főzőtejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, vaj

Elkészítés: Egy kevés olajon megsütjük a filézett, kockákra vágott csirkemellet, majd egy kis párolás után félretesszük. Egy nagyobb edényben egy kevés vajon pároljuk meg a zöldségeket: az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, sárgarépát, és a burgonyát. Adjunk hozzá egy kockára vágott zellert, majd öntsünk rá egy liter sört és egy liter húslevest (kockából is készíthető) sózzuk, borsozzuk. Majd fedő alatt főzzük kb. háromnegyed órát, hogy a bene lévők megpuhuljanak

Ezalatt vágjunk vékony csíkokra 10 dkg főtt sonkát, 10 dkg sajtot és négy vékony, hámozott kenyérszeletet. Vaj és olaj keverékében pirítsuk meg a kenyeret. Készítsünk elő 5 tálat : a sonkának, a sajtnak, a kenyérnek, egyet a 4 evőkanál tejszínnek, és egyet az apróra vágott petrezselyemnek.

Turmixoljuk össze a levest, majd adjunk hozzá 4 mogyorónyi vajat, 2 evőkanál tejszínt, és keverjük simára.

Tálaláskor mélytányér helyett használjunk leveses csészét, ebbe tegyünk egy-egy adagnyi húst, sajtot, kenyeret, és szedjük rá a forró levest. A tetejét díszítsük petrezselyemmel, és tejszínnel.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!