Facebook hozzászólás
176

Főzz egy remek luxusvacsorát! – Egyszer élünk…

Ha néha szeretnénk kényeztetni kedvesünket és persze magunkat is egy ínycsiklandozó luxusvacsorával, az alábbi recept elkészítésével igazi ínyencséget tálalhatunk fel.

Fenyőmaggal és erdei gombákkal töltött fürj, rozmaringos jussal és kastély burgonyával

Hozzávalók: 

Fürj

Egész fürj:                                20-25 dkg

Fenyőmag:                               0,2 dkg

Erdei gombák vegyesen:            10 dkg (vargánya, róka, csiperke):

Vöröshagyma:                          1 fej

Zsemle:                                     1 db

Tojás:                                      1 db

Só:                                          ízlés szerint

Fekete őrölt bors:                      0,01 dkg

Kakukkfű:                                 0,02 dkg

Borókabogyó:                            0,02 dkg

Sütéshez

Olaj:                                        0,2 l

Fehérbor:                                 0,5 l

Rozmaringos juss

Rozmaring:                               0,01 dkg

Vörösbor:                                 0,2 l

Spanyol mártás:                        0,1 l

Kastély burgonya

Burgonya:                                 0,5 kg

Vaj:                                         0,1 dkg

Petrezselyem zöld:                    0,01 dkg

Elkészítés:

A fürjet megtisztítjuk, fűszerezzük sóval, fekete őrölt borssal, borókabogyóval és kakukkfűvel.

Amíg a fürj a fűszersóban áll, elkészítjük a tölteléket.

Töltelék: finomra vágott vöröshagyma, 1 db tejbe áztatott zsemle, tojás, gombamix, fenyőmag, fűszerek. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fürjeket.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük. Sütés közben borral locsolgatjuk.

A fürj sütésénél visszamaradt zsiradékon rozmaringot pirítunk, majd barna mártás és vörösbor hozzáadásával kiforraljuk. Ezzel a jussal tálaláskor a fürjeket meglocsoljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!