Főzz egy remek luxusvacsorát! – Egyszer élünk…
Ha néha szeretnénk kényeztetni kedvesünket és persze magunkat is egy ínycsiklandozó luxusvacsorával, az alábbi recept elkészítésével igazi ínyencséget tálalhatunk fel.
Fenyőmaggal és erdei gombákkal töltött fürj, rozmaringos jussal és kastély burgonyával
Hozzávalók:
Fürj
Egész fürj: 20-25 dkg
Fenyőmag: 0,2 dkg
Erdei gombák vegyesen: 10 dkg (vargánya, róka, csiperke):
Vöröshagyma: 1 fej
Zsemle: 1 db
Tojás: 1 db
Só: ízlés szerint
Fekete őrölt bors: 0,01 dkg
Kakukkfű: 0,02 dkg
Borókabogyó: 0,02 dkg
Sütéshez
Olaj: 0,2 l
Fehérbor: 0,5 l
Rozmaringos juss
Rozmaring: 0,01 dkg
Vörösbor: 0,2 l
Spanyol mártás: 0,1 l
Kastély burgonya
Burgonya: 0,5 kg
Vaj: 0,1 dkg
Petrezselyem zöld: 0,01 dkg
Elkészítés:
A fürjet megtisztítjuk, fűszerezzük sóval, fekete őrölt borssal, borókabogyóval és kakukkfűvel.
Amíg a fürj a fűszersóban áll, elkészítjük a tölteléket.
Töltelék: finomra vágott vöröshagyma, 1 db tejbe áztatott zsemle, tojás, gombamix, fenyőmag, fűszerek. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fürjeket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük. Sütés közben borral locsolgatjuk.
A fürj sütésénél visszamaradt zsiradékon rozmaringot pirítunk, majd barna mártás és vörösbor hozzáadásával kiforraljuk. Ezzel a jussal tálaláskor a fürjeket meglocsoljuk.
Hozzászólás zárolva.