Sütőtökös, spenótos, kecskesajtos rizottó
Vannak, akik újévkor azt is megfogadták, hogy egészségesebben étkeznek, mint korábban. Télen amúgy sem árt egy-két vitamindús napot beiktatnunk. Nézzünk egy könnyű, ám tápláló, „tökös” vacsorát, nem csak vegáknak!
Sütőtökös rizottó (4 személyre)
Hozzávalók: 50 dkg sütőtök (meghámozva, 2 cm-es darabkákra vágva), 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál balzsamecet, 5 csésze zöldségleves, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 csésze rizs, 1 teáskanál szárított rozmaring, 12 dkg kecskesajt (összemorzsolva)15 dkg spenót, egy kevés friss, apróra vágott petrezselyem, só, bors.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 210 fokra! A kockákra vágott sütőtököt olívaolajjal és balzsamecettel összekeverve, megsózva és megborsozva tegyük tepsibe. Süssük a sütőben 20-25 percig, vagy amíg a sütőtök aranyszínű nem lesz. Közben a zöldséglevest egy lábasban forraljuk fel!
Egy másik lábasban a maradék felforrósított olajon 2-3 percig futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze. Öntsünk bele egy csésze zöldséglevest, tegyük bele a rozmaringot, majd folyamatos kevergetés közben főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a levest. Öntsünk hozzá újra levest, majd addig folytassuk, amíg a leves el nem fogy, és a rizs meg nem puhul.
Keverjük bele a sütőtököt, a kecskesajtot, a megmosott spenótot, a petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük. Főzzük tovább, amíg az egész átmelegszik, és a spenót kissé összefonnyad.
Azonnal tálaljuk,- friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.