Facebook hozzászólás
180

6 sütés nélküli szuper édesség

Ahol gyerek, vagy édesszájú férj van, ott mindig kell valami „desszertnek” vagy nyalánkságnak lenni az asztalon. De kinek van mindig „sütnivaló” kedve és ideje? Ezek a finomságok viszont percek alatt elkészülnek, és még a sütőt se kell beizzítani!

Joghurttorta

Hozzávalók: 3 pohár gyümölcsjoghurt, 3 dl tejszín,1 csomag zselatin, 8 evőkanál cukor, gyümölcs

Elkészítés: A joghurtot, a zselatint és a cukrot összekeverem és felmelegítem. (Felforralni nem szabad!) Miután kihűlt, belekeverem a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltöm és hagyom megdermedni. Kihűlés után tálcára borítom, majd gyümölccsel és tejszínhabbal díszítem.

Túrókrémes babapiskóta

Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 pohár tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 2 ek rumban áztatott mazsola, porcukor, citromhéj.

Elkészítés: A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, 10 deka porcukrot, a mazsolát és a reszelt citromhéjat jól elkeverem, közben a babapiskótákat rumaromába beáztatom. Rárakom a túrókrémet + a gyümölcsöt. A tetejére gyümölcsös zselatinból a tasakon található leírás szerint elkészítjük a zselatint Ha félig kihűlt, ráöntjük a tetejére és betesszük a hűtőbe. (Amennyiben gyümölcsöt teszünk bele, a mazsolát elhagyhatjuk. ) Tejszínhabbal díszítjük a tetejét.

Mákos golyó

Elkészítés: 20 dkg lisztet, 15 dkg nem darált mákot, pici őrölt fahéja elvegyitünk. Másik tálban 20 dkg cukrot, 25 dkg vajat és 10 dkg lisztet elmorzsolunk, majd a két tálban lévő anyagokat összekeverjük, adunk hozzá még 1 db tojást is.

Kivajazott tepsibe pici golyókat formálunk belőle, egy fakanál végébe mindegyik közepébe lyukat nyomunk és megsütjük. Ha kész, a lyukakba lekvárt, vagy 1-1 szem konyakos meggyet ültetünk.

Diós- karamellás ostya

Elkészítés: 20 dkg cukrot karamellizálunk, majd beleteszünk 20 dkg durvára vagdalt diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliás cukrot habosra kikeverünk és a pirított cukorhoz adjuk. A tűzön hagyjuk kb. 2-3 percig, majd egészen langyosra hűtjük. 6 ostyalapot kettessével megtöltünk a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatjuk, majd hosszú, kisujjnyi szeletekre vágjuk. Eszméletlenül finom!

Finom őzgerinc

Elkészítés: Egy nagyobb edényben felolvasztunk 25 dkg Ramat (fontos, hogy Rama legyen, más vaj, v. margarin nem jó hozzá!!!) Amikor felolvadt, belekeverünk 20 dkg porcukrot, 2 cs. (főzős)vanília pudingport, 2 tojást, és 2 evőkanál kakaót. Ezeket jól összekeverjük és még egy kicsit, amíg hólyagosodni kezd, visszarakjuk a tűzre.  Míg meleg, beletördelünk 1 cs. nápolyi lapot. Egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltjük, majd hűtőbe tesszük.

Jó nassolást!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!