Facebook hozzászólás
210

Citromos kecsesajt torta és Csokoládés-sárgabarackos puding

Két csábító édesség, melyet könnyen el lehet készíteni. Nagyon finom és nem hízlal! Próbálja ki ön is a Citromos kecsesajt tortát és a Csokoládés-sárgabarackos pudingot!

Citromos-kecskesajtos torta

Hozzávalók:

500 g készen kapható édes vajas tészta

4 tojás, felverve

2 citrom reszelt héja és leve

140 g finomított kristálycukor

200 ml créme fraiche

100 g kéreg nélküli, friss kecskesajt, durvára morzsolva

szeder vagy más gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát, amely kb. 3-4 cm mély. Hűtsük 30 percig.
  1. Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, és öntsünk rá babot, keverjük meg a belsejét egy kis felvert tojással, aztán tegyük vissza a sütőbe még 5 percre, hogy ropogósabb legyen. Vegyük ki a sütőből. Majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra.
  1. Addig keverjük a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Öntsük át egy kancsóba. Tegyük a tésztát egy sütőlemezen a sütőbe, és öntsük bele a citromos keveréket. Szórjuk rá a kecskesajtot. Süssük 60-70 percig, amíg kicsit remegős, de szilárd nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen gyümölccsel
  1. Créme Fraiche -t házilag úgy készítünk, hogy egy üvegtálban összekeverünk 2,5 dl habtejszínt 1 evőkanál íróval, és lefedve 8-24 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy besűrűsödjön. Utána keverjük össze, és lefedve 10 napig eláll a hűtőszekrényben

Elkészítési idő: másfél óra

Csokoládés-sárgabarackos puding

Hozzávalók:

100 puha vaj és még egy kevés

200 g aszalt sárgabarack

4 evőkanál brandy

100 g darált mandula

25 g kakaópor

100 g sütőporos liszt

1 teáskanál sütőpor

140 g világos nyers nádcukor

2 nagy tojás, felverve

4 evőkanál tej

100 g étcsokoládé, nagy darabokra vágva

2 evőkanál áttetsző méz

A szószhoz

100 g étcsokoládé, darabokra törve

284 ml zsíros tejszín a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Vajazzunk ki egy 1,2 literes felfújtformát. Az aljába terítsünk sütőpapírt. Tegyük a sárgabarackot a brandyvel egy kis lábasba. Lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a barack felszívja a brandyt. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a darált mandulát egy tálba. Szórjuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Egy másik tálba keverjük habosra a vajat a cukorral, majd apránként dolgozzuk bele a tojásokat és a tejet.
  1. A barack felét vágjuk apróra. Forgassuk a mandulás-lisztes keveréket a vajas keverékbe, aztán tegyük bele a sárgabarackot és a csokoládét. Az egész barackokat tegyük a formába. Kanalazzuk rá a mézet. Öntsük rá a tésztakeveréket. Fedjük be, és gőzöljük két és fél órát.
  1. A gőzölési idő vége felé készítsük el a szószt. Tegyük a hozzávalók egy kis lábasba. Melegítsük és kevergessük, amíg sima lesz. Hagyjuk a pudingot 10 percig hűlni, majd fordítsuk ki a formából, és tálaljuk csokoládészósszal.

Elkészítési idő: 30-40 perc





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!