Citromos kecsesajt torta és Csokoládés-sárgabarackos puding
Két csábító édesség, melyet könnyen el lehet készíteni. Nagyon finom és nem hízlal! Próbálja ki ön is a Citromos kecsesajt tortát és a Csokoládés-sárgabarackos pudingot!
Citromos-kecskesajtos torta
Hozzávalók:
500 g készen kapható édes vajas tészta
4 tojás, felverve
2 citrom reszelt héja és leve
140 g finomított kristálycukor
200 ml créme fraiche
100 g kéreg nélküli, friss kecskesajt, durvára morzsolva
szeder vagy más gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát, amely kb. 3-4 cm mély. Hűtsük 30 percig.
- Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, és öntsünk rá babot, keverjük meg a belsejét egy kis felvert tojással, aztán tegyük vissza a sütőbe még 5 percre, hogy ropogósabb legyen. Vegyük ki a sütőből. Majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra.
- Addig keverjük a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Öntsük át egy kancsóba. Tegyük a tésztát egy sütőlemezen a sütőbe, és öntsük bele a citromos keveréket. Szórjuk rá a kecskesajtot. Süssük 60-70 percig, amíg kicsit remegős, de szilárd nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen gyümölccsel
- Créme Fraiche -t házilag úgy készítünk, hogy egy üvegtálban összekeverünk 2,5 dl habtejszínt 1 evőkanál íróval, és lefedve 8-24 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy besűrűsödjön. Utána keverjük össze, és lefedve 10 napig eláll a hűtőszekrényben
Elkészítési idő: másfél óra
Csokoládés-sárgabarackos puding
Hozzávalók:
100 puha vaj és még egy kevés
200 g aszalt sárgabarack
4 evőkanál brandy
100 g darált mandula
25 g kakaópor
100 g sütőporos liszt
1 teáskanál sütőpor
140 g világos nyers nádcukor
2 nagy tojás, felverve
4 evőkanál tej
100 g étcsokoládé, nagy darabokra vágva
2 evőkanál áttetsző méz
A szószhoz
100 g étcsokoládé, darabokra törve
284 ml zsíros tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
- Vajazzunk ki egy 1,2 literes felfújtformát. Az aljába terítsünk sütőpapírt. Tegyük a sárgabarackot a brandyvel egy kis lábasba. Lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük, amíg a barack felszívja a brandyt. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a darált mandulát egy tálba. Szórjuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Egy másik tálba keverjük habosra a vajat a cukorral, majd apránként dolgozzuk bele a tojásokat és a tejet.
- A barack felét vágjuk apróra. Forgassuk a mandulás-lisztes keveréket a vajas keverékbe, aztán tegyük bele a sárgabarackot és a csokoládét. Az egész barackokat tegyük a formába. Kanalazzuk rá a mézet. Öntsük rá a tésztakeveréket. Fedjük be, és gőzöljük két és fél órát.
- A gőzölési idő vége felé készítsük el a szószt. Tegyük a hozzávalók egy kis lábasba. Melegítsük és kevergessük, amíg sima lesz. Hagyjuk a pudingot 10 percig hűlni, majd fordítsuk ki a formából, és tálaljuk csokoládészósszal.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzászólás zárolva.