Gyors ebéd maradékokból
Maradt még tegnapról egy kis pörkölt? Esetleg van még a milánói szószból? Ott várakozik a hűtőben egy kis darált hús? Minden maradékból varázsolható egy kis kreativitással valami újdonság. Ehhez adunk most segítséget!
Gyors vacsora – Burgonyavarázs, maradékokból
Hozzávalók (4 személyre):
8- 10 darab nagyobb burgonya, pörkölt maradék (vagy 30-40 dkg darált hús, amiből frissen pörkölt készíthető), 8-10 szelet vékony bacon szalonna, 10 dkg kemény sajt, piros paprika, 2 szál rozmaring a díszítéshez.
Elkészítés: A burgonyákat lemossuk, és héjában jó félig megfőzzük. A héjától megtisztítva, félbevágjuk, és karalábé kanállal a közepéből kivájunk egy nagyobb kupacot. A" kikapart" burgonyát hozzákeverjük a ledarált pörkölt maradékhoz, majd visszatöltjük jó púposan a fél burgonyákba. (Ha a pörköltölt hosszú levű, azt előtte öntsük le róla.)
A megtöltött burgonyákat sajttal megszórjuk, majd egy vékony szelet bacon szalonnával begöngyöljük, és fogvájóval összefogatjuk.
A "becsomagolt" burgonyakupacokat egy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megpirítjuk. (Amíg a szalonna rásül,- addig a burgonya is átpuhul.)
Mielőtt kivesszük a sütőből, (2 perccel előtte) egy- egy kis rozmaring szálat(darabot) teszünk rá, így nagyon kellemes, ínycsiklandó illata és íze lesz.
Könnyű salátákkal kitűnő vacsora!
Hozzászólás zárolva.