Facebook hozzászólás
876

Tejfölös pikáns pulykamell

Gyorsan elkészíthető és pikáns, finom ebéd vagy vacsora – tejfölös pikáns pulykamell – az ajánlatunk. Csirkemellből is elkészíthető, ha azt jobban kedveli!

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg pulykamell

1 tejföl

1 csapott evőkanál liszt

1 citrom leve

4 evőkanál olaj

Csipet só

Elkészítés:

A pulykamellet vékonyra felszeleteljük, kicsit besózzuk, és állni hagyjuk.

Egy lábosban vagy magasabb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a pulykamellszeleteket hirtelen átsütjük mindkét oldalukon, majd egy tálban félrerakjuk.

A serpenyőben maradt zsiradékot meghintjük a liszttel, jól összekeverjük, felöntjük a tejföllel és a citromlével. Simára keverjük, és visszatesszük bele a pulykaszeleteket. 2-3 percig rotyogtatjuk a húst a mártással, és már kész is!

Köretként főtt rizs, esetleg egy kis friss petrezselyemmel „megbolondítva” a legfinomabb hozzá.

Tipp: csirkemellből is készíthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!