Frankfurti leves meggyes kevert süteménnyel
Az idén nem olcsó a meggy. Lehet konzerv is. Süssünk belőle egy nagyon egyszerű és gyors kevert süteményt. Arányait könnyű megjegyezni. Egy isteni frankfurti levessel kitűnő ebéd lehet.
Egyensúly tészta
6 db tojás
kb. 30 dkg cukor
ugyanannyi liszt
ugyanannyi margarin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
meggy, dió – ízlés szerinti mennyiség
A tojás sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverni. A fehérjét kemény habbá verni a vaníliás cukorral és az egészet összekeverni, majd a liszt-sütőpor keveréket is beletenni. A tepsit kibélelni sütőpapírral, és beleönteni a masszát.
A kimagozott meggyet a nyers tésztára szórni, és megszórni durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütni.
Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.
Frankfurti leves
Hozzávalók: 5o dkg kelkáposzta, 2 pár virsli, 1 db sárgarépa és 1 db zöldség felkarikázva, 2-3 db nagyobb burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt fehérbors, őrölt kömény, só, fűszerpaprika.
Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd 2 liter hideg sós vízbe feltesszük főzni. Belerakjuk a fűszereket, zöldséget, sárgarépát. Amikor kicsit puhul már a káposzta, belerakjuk a kockára vágott burgonyát, majd a felkarikázott virslit. Ezután fokhagymás rántást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
http://www.torzsasztal.com/margit_receptjei.html
Hozzászólás zárolva.