Facebook hozzászólás
142

Egyszerű gesztenyés sütemény-kezdőknek is!

Egy héttel ezelőtt nagy elhatározásra jutottam: sütni fogok! Nő létemre ez az egyetlen olyan tevékenység, amitől mindig is irtóztam. Ugyanis a sütéshez való tehetségem egyenlő a nullával. Ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy soha nem voltam édességfaló. Mégis elővettem minden bátorságomat, és nekiláttam a számomra óriási kihívásnak.

Kedvesem születésnapjára készült a csoda, és mivel imádja a gesztenyét egy egyszerű gesztenyés-sütit választottam. A receptet a www.macikonyha.hu-n találtam, azonban körülményesebb volt a lisztet beszerezni, mint elkészíteni a süteményt. Ugyanis döbbenetesen egyszerű a sütemény, ami azt jelenti, hogy hamarabb össze lehet állítani, mint ahogy a sütő bemelegszik.

Sütés közben olyan intenzív illatot árasztott, hogy nagyon felcsigázta már az érdeklődésem. Puha, morzsálódós – kávé/kakaó mellé ideális- sütemény, szerintem nagyon különleges, egyedi aromával, ami nem hasonlítható a gesztenyemasszával készült dolgok egyikéhez sem. Így készült:

Gesztenyés sütemény

30 deka gesztenyeliszt

15 dkg nádcukor

3 egész tojás

2 ek. olaj

1 pohár tej

fél pohár rum

1 ek. cukrozatlan kakaópor

10 dkg áztatott, leszárított mazsola

1 tasak sütőpor

Az összes hozzávalót (a sütőpor kivételével) alaposan összekevertem, végül pedig a szitált sütőport is beledolgoztam. Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm-es) átöntöttem a masszát, és kb. 45 percig sütöttem 175 fokra előmelegített sütőben. Mikor pedig elkészült, leszórtam porcukorral.

A párom az összeset megette, és rendkívül büszke volt rám, hogy miatta képes voltam kinyitni a még soha nem használt sütőmet…

Próbáljátok ki ti is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!