Egyszerű gesztenyés sütemény-kezdőknek is!
Egy héttel ezelőtt nagy elhatározásra jutottam: sütni fogok! Nő létemre ez az egyetlen olyan tevékenység, amitől mindig is irtóztam. Ugyanis a sütéshez való tehetségem egyenlő a nullával. Ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy soha nem voltam édességfaló. Mégis elővettem minden bátorságomat, és nekiláttam a számomra óriási kihívásnak.
Kedvesem születésnapjára készült a csoda, és mivel imádja a gesztenyét egy egyszerű gesztenyés-sütit választottam. A receptet a www.macikonyha.hu-n találtam, azonban körülményesebb volt a lisztet beszerezni, mint elkészíteni a süteményt. Ugyanis döbbenetesen egyszerű a sütemény, ami azt jelenti, hogy hamarabb össze lehet állítani, mint ahogy a sütő bemelegszik.
Sütés közben olyan intenzív illatot árasztott, hogy nagyon felcsigázta már az érdeklődésem. Puha, morzsálódós – kávé/kakaó mellé ideális- sütemény, szerintem nagyon különleges, egyedi aromával, ami nem hasonlítható a gesztenyemasszával készült dolgok egyikéhez sem. Így készült:
Gesztenyés sütemény
30 deka gesztenyeliszt
15 dkg nádcukor
3 egész tojás
2 ek. olaj
1 pohár tej
fél pohár rum
1 ek. cukrozatlan kakaópor
10 dkg áztatott, leszárított mazsola
1 tasak sütőpor
Az összes hozzávalót (a sütőpor kivételével) alaposan összekevertem, végül pedig a szitált sütőport is beledolgoztam. Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24 cm-es) átöntöttem a masszát, és kb. 45 percig sütöttem 175 fokra előmelegített sütőben. Mikor pedig elkészült, leszórtam porcukorral.
A párom az összeset megette, és rendkívül büszke volt rám, hogy miatta képes voltam kinyitni a még soha nem használt sütőmet…
Próbáljátok ki ti is!
Hozzászólás zárolva.