Rakott cukkini
Eredetileg francia recept, ám ízvilága annyira közel áll hozzánk, hogy nem az eredeti nevét „Nizzai cukkini” hagytam meg neki a recepttárban, amikor először kipróbáltam. Akár önálló fogásként, akár grillezett húsok mellé, köretként nagyon finom. Nem mellékes szempont, hogy pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók: (4 személyre)
Fél kiló zsenge zukkini
30 dkg új burgonya
4 kis fej vörös hagyma (de tehetünk bele mennyiségileg ugyanannyi új hagymát is!)
Fél kiló paradicsom
10 dkg reszelt sajt
2-3 evőkanál olíva olaj
Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. A cukkinit is felkarikázzuk egy tálba enyhén besózzuk, hogy egy kis levet eresszen. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Az aljára felkarikázzuk a krumplit. Megsózzuk, majd erre jön a hagyma, rá a cukkini, majd a tetejére a paradicsom felkarikázva. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 1-2 evőkanál olíva olajjal. Fóliával lefedjük, 180 fokos ütőbe dugjuk, és kb. fél órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot emeljük 200-220 fokra, hogy a lé párologjon, a sajt pedig szép aranyos süljön a tetején. Máris kész és tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.