Darált húsos karfiol
A karfiolt egész évben kapni, így ez a zöldségféleség sosem túlzottan drága. Ha darált hússal kombináljuk, kiadós és ízletes ételt kapunk.Egészséges és gyorsan elkészíthető ételt kínálunk:
Hozzávalók: (4 személyre)
1 karfiol, 2 evőkanál só, 40 dkg darált hús, 2 tojás,1 fej vöröshagyma(megreszelve), negyed teáskanál fekete őrölt bors, 1 csipet szerecsendió, 2 evőkanál vaj.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be. Két liter sós vízben 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet,
A darált húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és másfél dl vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, állítsuk bele a karfiolt és tegyük köré a húst.
Rakjuk be előmelegített, forró sütőbe.
Ha félig megsült, rakjunk még vajdarabokat a húsra.
Jó étvágyat!
Eta
Hozzászólás zárolva.