Különleges és laktató salátareceptek
A saláta könnyű és egészséges étel. Szinte bármiből készülhet, így igen változatossá tehetjük vele az étkezést. Most négy különleges tavaszi saláta receptjét ajánljuk.
Metélőhagymás pulykatekercs-saláta
Hozzávalók: 6 szelet füstölt pulykamellszelet, 1 csomag metélőhagyma, 6 szem olívabogyó, 3 evőkanál ricotta, 1 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: fél csomag újhagymát szeleteljünk fel, majd a félbevágott olívabogyókkal együtt keverjük össze a ricottával. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk rá a pulykaszeletekre, és tekerjük fel őket. A tekercseket tegyük tálra, majd az ecettel, olívaolajjal készített öntetbe szeleteljük bele a megmaradt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és öntsük a pulykatekercsekre.
Kapros-rokfortos tavaszi saláta
Hozzávalók: 10 deka rokfort sajt, 1 csomag metélőhagyma, 1 kisebb fej saláta, 2 paradicsom, 2 cikóriasaláta, 1 deci víz, ecet, só, cukor, őrölt bors ízlés szerint, fél csomag friss kapor, 2 evőkanál salátaolaj.
Elkészítése: a salátákat és a zöldségeket felszeleteljük, összeforgatjuk a sajttal, a kaprot apróra vágjuk. Elkészítjük a salátaöntetet, majd ráöntjük a salátára. Kaporral ízesítjük.
Tavaszi vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 csomag metélőhagyma, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 50 deka zöld spárga, 15 deka sovány sonka, 5 szál új sárgarépa, 20 deka fejtett zöldborsó, 1 új karalábé, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, kakukkfű ízlés szerint, 5 deka reszelt parmezán, néhány szem olajbogyó, 1 evőkanál olívaolaj, fél deci balzsamecet.
Elkészítése: a répát, a karalábét, a borsót sós vízben pár percig átfőzzük, majd leszűrjük, a répákat és a karalábét hosszú csíkokra vágjuk. A paprikát forró serpenyőben zsiradék nélkül hirtelen körbesütjük, héját lehúzva szintén vékony csíkokra szeleteljük. Az ecettel, olívaolajjal, kevés vízzel salátalét készítünk, amelyet a fűszerekkel ízesítünk. A zöldségeket egy tálra rakjuk, megöntözzük a salátalével, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket. Megszórjuk a parmezánnal, és az olajbogyókkal körbedíszítjük.
Cikóriával társított spárgasaláta
Hozzávalók: 2 főtt tojás, 2 evőkanál fehérborecet, csipetnyi dijoni mustár, 2 szál metélőhagyma, 1 fej cikóriasaláta, 50 deka előfőzött, darabokra vágott zsenge zöld spárga, ízlés szerint só, őrölt bors, 1 teáskanál olívaolaj.
Elkészítése: a főtt tojásokat vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a borecettel, a mustárral és az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. A cikóriasalátát vágjuk csíkokra, keverjük össze a spárgával, majd végül az ecetes-olajos tojással. Lazacos pirítóssal kitűnő vacsora.
Hozzászólás zárolva.