Facebook hozzászólás
551

Különleges levesek receptjei

Unja már a hagyományos leveseket? Ráadásul kevés az ideje a főzőcskézéshez? Most segítünk néhány egyszerű, ám különleges finomság elkészítéséhez! Gyorsan elkészül!

TOJÁSRAGU

Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 35 dkg sárgarépa, 75 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 főtt tojás, 4 dkg vaj/margarin, 3 dkg liszt, 1 tk. currypor, 6 dl zöldségleves, 1,5 dl főzőtejszín, csipetnyi cukor, só, bors, 1 csokor metélőhagyma.

Elkészítése: A karfiolt rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és további 5-6 percig együtt pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Liszttel és curryporral megszórjuk, a levessel meg a tejszínnel apránként felöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Közben hozzáadjuk a leszűrt karfiolt és sárgarépát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A megtisztított főtt tojásokat félbevágjuk, és óvatosan a zöldséges mártásba forgatjuk. A tojásragut a főtt krumplival tálaljuk, és a felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk.

PÓRÉS KUKORICALEVES

Hozzávalók: 1 konzerv kukorica (30 dkg), 1 szál póréhagyma, 3 dkg vaj, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítése: Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a karikára vágott póréhagymát. Rátesszük a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és 5 deci vizet öntünk hozzá. Kíméletesen főzzük. Amikor a kukorica puha, belekeverjük a krémsajtot, összeforraljuk és tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a reszelt füstölt sajtot. Külön pirítóst is adhatunk mellé.

KAPROS ZÚZALEVES

Hozzávalók: 50 dkg baromfizúza (pulyka, csirke), 25 dkg gomba, 5 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-2 szál sárga- és fehérrépa, 1 zeller, maréknyi tarhonya, 2 dl főzőtejszín, só, bors, kapor, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése: A vöröshagymát felaprítjuk, a zúzát megmossuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel és fedővel letakarva félig megfőzzük. Beletesszük a zellert, az összekötözött petrezselymet, a felkarikázott sárga- és fehérrépát, ízlés szerint sót, egész borsot, majd puhára főzzük. A megmosott gombát negyedekre vágjuk, a borsót, a marék tarhonyát és az összevágott kaprot is a levesbe tesszük. Készre főzzük, majd felöntjük a tejszínnel, ha híg, kevés liszttel sűríthetjük.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!