Facebook hozzászólás
232

Laktató zöldséges fogások – ebédre, vacsorára

Percek alatt elkészülhet akár ebédre, akár vacsorára mindegyik egytál étel. Laktató és egészséges zöldséges fogások, vegetáriánusok számára is!  

Sült töltött gomba (4 személyre – 370kcal/adag)

Hozzávalók: 8 dkg gouda sajt, 2 szál újhagyma, 1 szelet fehér kenyér, 12 fej csiperke gomba, 2 vastag szelet füstölt karaj, 15 dkg zöldfűszeres túrókrém, fél dl tejföl, 4 dkg margarin, só, őrölt bors, petrezselyem zöld

Elkészítés: A sajtot lereszeljük, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kenyér héját levágjuk, a belét finoman szétmorzsoljuk. A gombák tönkjeit óvatosan kitekerjük, majd felaprítjuk. A füstölt karajt felkockázzuk. A túrókrémet összekeverjük a tejföllel, a kenyérmorzsákkal, az újhagyma karikákkal, a karajkockák 3 negyed részével, és a felaprított tönkökkel. Sóval, borssal fűszerezzük.

Egy nagy (vagy 4 kisebb) tűzálló tál aljára margarint teszünk, beleültetjük a gombafejeket, és elosztjuk rájuk a túrókrémes tölteléket, Megszórjuk a reszelt sajttal, a hagymakarikákkal, és a maradék füstölt hús kockákkal.

Előmelegített sütőben (200 fokon), gáztűzhelynél 3-as fokozaton 25 percig sütjük. Tálaláskor őrölt borssal meghintjük, és petrezselyemmel díszítjük.

Idő: 45 perc

Párolt karfiol, zöldfűszeres mártásban  ( 4 személyre – 410 kcal/adag)

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 1,5 kg karfiol, 4 dkg sütőmargarin, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 tojás, fél csokor petrezselyem, 1 csokor metélőhagyma, 1-2 teáskanál ételízesítő, reszelt szerecsendió, só, fehérbors

Elkészítés: A megtisztított, félbevágott burgonyákat a forrástól számított 20 percig főzzük. A rózsáira szedett karfiolt, sós vízben megpároljuk, kb 10 percig. A levét leszűrjük, és kb.fél litert kimérünk belőle.

A felhevített margarinban a lisztet megpirítjuk, majd a főzőlével és a tejjel, folyamatos keverés mellett felöntjük, és a forrástól számítva kb.5 percig főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük. A petrezselyem zöldet és metélő hagymát (egy kevés kivétellel) felaprítjuk, majd a mártásba tesszük. Ételízesítővel, szerecsendióval, borssal ízesítjük.

A karfiolt a forró mártásba forgatjuk és összemelegítjük. A megfőtt tojásokat félbevágjuk, majd a karfiollal tálba helyezzük. Megszórjuk a félretett zöldfűszerekkel, végül a metélőhagymával díszítjük. A sós burgonyát külön tálaljuk hozzá.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!