Egyszerű, 20 perces tojásos ételek húsvétra!
Ha nincs kedve a szokásos húsvéti ételeket főzni, akkor újítson kicsit! Nem kell többet állnia a konyhában, mert mi csak olyan recepteket ajánlunk, amelyek hamar készen vannak.
Rántottás lepény
Hozzávalók:
4 db tortilla lepény, 4 db tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 maréknyi saláta, 12 vékony szelet füstölt sonka, 2 db paradicsom, só, darált bors.
Elkészítése:
Üssük a tojásokat egy kis tálba, sózzuk meg és öntsük hozzá a tejszínt. Villával alaposan verjük fel. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsük bele a felvert tojást. Kis lángon fakanállal állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás be nem sűrűsödik és közepesen lágy nem lesz. Ha elkészült vegyük le a tűzről. A kenyérlepényeket a csomagolással együtt tegyük mikrohullámú sütőbe és közepes erősségen, egy percig melegítsük – így langyosan könnyen össze tudjuk hajtani. Tegyünk egy langyos lepényt nagy tányérra, kenjük meg a habart tojással, majd szórjuk meg a salátalevelekkel. Tetejére tegyünk a füstölt sonka és paradicsomszeletekből. Óvatosan hajtsuk félbe és azonnal tálaljuk. Remek reggeli, de akár egy könnyű ebédnek is elkészíthetjük. Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot vagy sajtszeleteket is.
Kínai tojásrántotta
Hozzávalók két személyre:
1 evőkanál étolaj, 1 diónyi friss gyömbér, 1 szál sárgarépa, 2 szál újhagyma, 4 db tojás, 1 evőkanál szójaszósz, 20 dkg tofu.
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az étolajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt gyömbért (helyettesíthető szárított gyömbérrel is), és pároljuk fél percig. Szórjuk bele az ugyancsak vékony csíkokra felvágott sárgarépát és az újhagymát is. Pirítsuk egy-két percig erős lángon, majd adjuk hozzá a tofut. Forrósítsuk fel, öntsük nyakon a felvert tojásokkal, majd mikor megszilárdult, csorgassuk meg szójaszósszal is. Gyalult sárgarépával és pirítóssal tálaljuk. Sárgarépa helyett persze gombával is ki lehet próbálni!
Forrás: www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.