Facebook hozzászólás
176

5 szuper kaja recept -képekkel

Biztosan találnak néhány csemegét az alábbi receptek között! Az olykor szokatlan hozzávalók garantálják a különleges, ugyanakkor könnyű végeredményt. 

Friss saláta libamájjal, mézes mustáros öntettel

Hozzávalók: friss vegyes vágott zöldség és saláta ízlés szerint (rukkola, lollo rosso, jégsaláta, paradicsom stb.), pecsenyelibamáj, kolozsvári füstölt húsos szalonna, méz, mustár, durvára őrölt bors, pici víz.

Elkészítése: a csíkokra vágott libamájat és füstölt szalonnát serpenyőben nagyon gyorsan átsütjük. A tányérra halmozott zöldek mellé tesszük a szalonnás libamájat. A salátához a mézből, mustárból, borsból kevés vízzel elkevert, sóval ízesített mártást adjuk öntetként. 

Szárnyasraguleves

Hozzávalók: fél kiló pulykamellfilé, 15 deka gomba, 2 sárgarépa, 1 deci tejszín, só, bors, tárkony, liszt a sűrítéshez.

Elkészítése: a pulykamellet 1×1 centis kockákra vágjuk, és hasonló méretűre daraboljuk a gombát és a répát is. Amikor a hús megfehéredett, megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal, megszórjuk, stauboljuk (megszórjuk liszttel), összekeverjük, majd alaplével felöntjük annyira, hogy még jó sűrű legyen. Amikor a hús megpuhult, tejszínnel dúsítjuk, kevés citrommal pikáns ízt adhatunk neki.

Babos káposzta

Hozzávalók: fél kiló marhalábszár, 1 kiló savanyú káposzta, negyed kiló vesebab, 2 fej vöröshagyma, paradicsom, paprika, őrölt pirospaprika, só, bors, kömény.

Elkészítése: a babot sós vízben feltesszük főni. A marhapörköltet a szokásos módon elkészítjük – a hagymát lepirítjuk, a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, adhatunk hozzá paradicsomot, paprikát, hozzárakjuk a húst, megsózzuk, a fűszerekkel ízesítjük, lefedjük, ha kell, kicsit fölöntjük -, s amikor a pörkölt majdnem kész, belerakjuk a finomra vágott savanyú káposztát, a kifőzött vesebabot, és rövid ideig még együtt főzzük. Tejföllel és kaporlevéllel díszítve tálaljuk. 

Zöldfűszeres csirkemellcsíkocskák

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 4 pita (készen kapható), zöldfűszerek, kevés olíva és Worchester-mártás, só ízlés szerint, 2 deci tejföl, 2-4 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: a csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk, sütés előtt zöldfűszerekkel – ez lehet bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring, ízlés szerint, akár külön-külön is -, olívaolajjal, pici sóval és Worchester-mártással készített gyorspácba tesszük. Személyenként egy-egy készen kapható pitát négy részre vágunk, a szeleteket körben a tányérra helyezzük, fokhagymás tejföllel meglocsoljuk, majd a megsütött csirkemellcsíkokat középre halmozzuk. Adhatunk mellé külön is sóval, fokhagymával fűszerezett tejfölt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!