Facebook hozzászólás
244

Tojásos-sonkás kenyérlepény

Remek reggeli, de akár egy könnyű ebédnek is elkészíthetjük. Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot vagy sajtszeleteket is.

Hozzávalók:

4 db tortilla lepény, 4 db tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 1 maréknyi saláta, 12 vékony szelet füstölt sonka, 2 db paradicsom, só, darált bors.

Elkészítése:

Üssük a tojásokat egy kis tálba, sózzuk meg és öntsük hozzá a tejszínt. Villával alaposan verjük fel. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsük bele a felvert tojást. Kis lángon fakanállal állandóan kevergetve addig hevítsük, míg a tojás be nem sűrűsödik és közepesen lágy nem lesz. Ha elkészült vegyük le a tűzről. A kenyérlepényeket a csomagolással együtt tegyük mikrohullámú sütőbe és közepes erősségen, egy percig melegítsük – így langyosan könnyen össze tudjuk hajtani. Tegyünk egy langyos lepényt nagy tányérra, kenjük meg a habart tojással, majd szórjuk meg a salátalevelekkel. Tetejére tegyünk a füstölt sonka és paradicsomszeletekből. Óvatosan hajtsuk félbe és azonnal tálaljuk.

Jó Étvágyat Kívánunk!

forrás: www.ujszo.com



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!