Facebook hozzászólás
75

Háromfogás:Retekleves Csirkemell zöldségekkel Mandulakeksz

Egészséges háromfogásos menüt ajánlunk mára. Talán minden van otthon, ami a mai ebédhez szükséges. Finom lesz! A háromfogás:Retekleves, Csirkemell zöldségekkel és Mandulakeksz

Retekleves

Hozzávalók: 40 dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors.

Elkészítése: Egy fazékban forrósítsuk fel az olíva olajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, pirítsuk fél percig, utána tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát és a meghámozott, kockára vágott retket is. Dobjuk rá a kakukkfű ágat, fűszerezzük szerecsendióval, kevés darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával.

Közepes lángon, fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel másfél-két liter vízzel. Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük bele az apró levestésztát is. További öt perc főzés után keverjük bele az összevágott petrezselyem zöldjét, majd forrón tálaljuk leveses tálakba. Pár evőkanál tejszínnel vagy tejföllel tehetjük levesünket még krémesebbé.

Csirkemell zöldségekkel

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 1 db karalábé, 1 db cukkini, 2 szál sárgarépa, 1,5 dl tejszín, 10 dkg spenótlevél, vagy mángold, darált bors, 1 teáskanál étkezési keményítő, só, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál parmezán sajt, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj.

Elkészítése: Vágjuk a csirkehúst ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, szórjunk rá egy teáskanálnyi keményítőt, majd keverjük jól össze.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a keményítővel összekevert húscsíkokat, és erős lángon pirítsuk meg. Ha a húsdarabok szélei pirulni kezdenek, tegyük hozzá a falatnyi darabokra felvágott zöldségeket, és közepes lángon pirítsuk még további 4-5 percig. Sóval, darált borssal, ízesítjük, majd öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele az összevágott petrezselyem zöldjét és forraljuk jól össze. Öntsük az egészet tűzálló üvegedénybe, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát és reszelt parmezán sajtot, majd sütőben, 150 fokon, 20 perc alatt pirítsuk aranysárgára





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!