Spenótos fetás rétes
Lehet már friss spenótból is készíteni. Egészséges, gyors és nagyon finom. Gyorsan elkészül, már fél óra alatt különleges ételt tálalhat a családjának.
Hozzávalók
1 csomag réteslap
20 dkg leforrázott spenótlevél
20 dkg feta sajt
5-6 szem napon szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
darált bors
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése
Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk kis lángon egy percig. Tegyük bele az ujjnyi vastagságú csíkokra felvágott, felesleges levétől kinyomkodott, leforrázott spenótlevelet. Daráljunk rá borsot, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, és pároljuk lefedve öt percig. Vágjuk kis darabokra az aszalt paradicsomot, majd keverjük a megpárolt spenóthoz. Ha kihűlt, a kis kockákra feldarabolt fetát is keverjük hozzá.
Hajtogassuk szét a réteslapot, majd átlósan vágjuk négyfelé úgy, hogy körülbelül 12×12 centis darabokat kapjunk. Az így kapott lapok széleire tegyünk a töltelékből egy teáskanálnyit, széleit hajtogassuk rá, majd hajtsuk össze három centi széles párnákká. Egy párnához csak egy lapot használjunk! Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 10-12 percig.
Hozzászólás zárolva.