Facebook hozzászólás
180

Finom, könnyű ételek-recepttel

Ilyenkor, a nagy karácsonyi zabálások és a szilveszteri alkoholizálás után mindannyiunk szervezetének szüksége van egy kis pihenésre és erősödésre. Hiszen a nehéz téli ételek megerőltetik a gyomrot, a beleket, az átivott éjszakák pedig legyengítik a szervezetet. Úgyhogy regenerálódjunk finom, könnyű ételekkel!

Ahhoz, hogy minél több energiával bele tudjuk magunkat vetni a munkába, egyetemisták pedig a tanulásba, nagyon sok vitaminra van szükségünk. A következő gyümölcssaláta azonban nemcsak vitamindús összetevői miatt jó január elején, hanem azért is, mert a rostoknak köszönhetően az emésztésre is jó hatással van.

Hozzávalók és elkészítés: tetszés szerinti mennyiségű alma, mandarin, banán, narancs, kivi, néhány kanál méz. Vágjuk össze a gyümölcsöket, de ne cukorral szórjuk meg a keveréket, hanem mézzel csorgassuk le!

Ha már egy kis húsra is vágyunk, egyelőre maradjunk a szárnyasoknál és a halnál, ugyanis ezek nem terhelik meg a gyomrunkat. Akkor pedig igazán jót teszünk magunknak, ha gyümölccsel bolondítjuk meg a húst. Ez az ananászos csirkemell kifejezetten jó ötlet!

Hozzávalók és elkészítés: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, főzőtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves. Kockázzuk fel a hagymát, pirítsuk meg olajon! A csirkemellet is kockázzuk fel, dobjuk a hagyma mellé. A megpirult csirkére öntsünk 1 deciliter húslevest (vagy oldjunk fel egy húsleveskockát egy deci vízben), illetve adagoljuk hozzá a tejszínt. Rakjuk bele az ananászt, fűszerezzük, majd habarjuk be (lisztből, egy deci húslevesből és egy kis tejszínből készítsük).

És ha csak eszegetnénk valamit, süssünk magunknak egy kis krumplit, de nem ám akárhogyan! Vágjuk fel vékonyra a burgonyát, és tegyük egy tepsibe, de előtte öntsünk alá egy kis olajat! Ezután keverjünk össze három deci tejfölt oregánóval, sóval, borssal, öntsük rá a krumplira, és tegyük be a sütőbe! Ha kedvünk van hozzá, egy kis sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!