Facebook hozzászólás
336

Hamis gulyás, székelykáposzta és marcipángolyó

Van, hogy nincs otthon semmi, de mégis főznünk kell valamit. Vagy egyszerűen nincs kedvünk húst enni, rosszabb esetben nincs rá pénzünk. Ilyenkor jöhetnek a hamis receptek!

Próbálják ki önök is, nemcsak azért jók, mert olcsóbbak, mint az eredeti, de sokkal egyszerűbbek is!

Hamis gulyás

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 kg burgonya
2 evőkanál olaj
1 teáskanál édes-nemes pirospaprika

Elkészítés

Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, belekeverjük a felaprított fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük másfél liter vízzel. A levest felforraljuk, belekeverjük a kockákra aprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.


Hamis székelykáposzta

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1/2 kiló csirke- vagy pulykamell
1/2 kiló savanyú káposzta
1/2 doboz kefir
pirospaprika
paprika
paradicsom
ételízesítő

sűrített paradicsom

Elkészítés

A hagymákat pici olajon megpárolom, hozzáadok egy kis sűrített paradicsomot, paprikát és paradicsomot feldarabolva, pirospaprikát, beleteszem a kockára vágott húst, összekeverem, és így együtt párolom. Tíz perccel előbb, mint ahogy a hús készre főne, beleteszem a kiáztatott savanyú káposztát, és együtt készre főzöm. Ekkor leöntöm a kefírrel (vagy joghurttal), csak összeforralom, és kész is.

Hamis marcipángolyó

Hozzávalók

20 dkg búzadara
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró tej
1 kávéskanál mandulaaroma
kakaópor vagy/és kókuszreszelék

Elkészítés

Az alapanyagokat a kakaó és a kókuszreszelék kivételével összekeverjük, a masszát 12 órán keresztül állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Megforgatjuk őket kakaóban vagy kókuszreszelékben.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!