Hamis gulyás, székelykáposzta és marcipángolyó
Van, hogy nincs otthon semmi, de mégis főznünk kell valamit. Vagy egyszerűen nincs kedvünk húst enni, rosszabb esetben nincs rá pénzünk. Ilyenkor jöhetnek a hamis receptek!
Próbálják ki önök is, nemcsak azért jók, mert olcsóbbak, mint az eredeti, de sokkal egyszerűbbek is!
Hamis gulyás
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 kg burgonya
2 evőkanál olaj
1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
Elkészítés
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Félrehúzzuk, belekeverjük a felaprított fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük másfél liter vízzel. A levest felforraljuk, belekeverjük a kockákra aprított burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Hamis székelykáposzta
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1/2 kiló csirke- vagy pulykamell
1/2 kiló savanyú káposzta
1/2 doboz kefir
pirospaprika
paprika
paradicsom
ételízesítő
só
sűrített paradicsom
Elkészítés
A hagymákat pici olajon megpárolom, hozzáadok egy kis sűrített paradicsomot, paprikát és paradicsomot feldarabolva, pirospaprikát, beleteszem a kockára vágott húst, összekeverem, és így együtt párolom. Tíz perccel előbb, mint ahogy a hús készre főne, beleteszem a kiáztatott savanyú káposztát, és együtt készre főzöm. Ekkor leöntöm a kefírrel (vagy joghurttal), csak összeforralom, és kész is.
Hamis marcipángolyó
Hozzávalók
20 dkg búzadara
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró tej
1 kávéskanál mandulaaroma
kakaópor vagy/és kókuszreszelék
Elkészítés
Az alapanyagokat a kakaó és a kókuszreszelék kivételével összekeverjük, a masszát 12 órán keresztül állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Megforgatjuk őket kakaóban vagy kókuszreszelékben.
Hozzászólás zárolva.