Facebook hozzászólás
268

Mandulás töltött bébipulyka

Ízletessége mellett a pulykahús előnye a könnyebb emészthetőség, a kevesebb zsírtartalom és a gyorsabb elkészítés. A szárnyashúsok alapvetően hamarabb sülnek-főnek meg, és teljes értékű fehérjetáplálékot nyújtanak. Íme egy tökéletes recept, melyet bármikor elkészíthetünk családunknak.

Töltött sült pulyka

Hozzávalók:

1 bébipulyka
25 dkg sovány marhahúsvagdalék
15 dkg rizs
12 dkg hámozott mandula
25 dkg vaj
6 dkg dióbél
2 dkg liszt
1 kiskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 mokkáskanál őrölt fahéj
késhegynyi sáfrány

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsük el: a megmosott rizst fél óráig meleg vízben áztatjuk, közben egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 10 dkg vajat, beletesszük a felaprított mandulát, majd pár másodperc múlva az aprított dióbelet.

Hozzáadjuk a marhahúst, és 5 percig pirítjuk. Azután hozzákeverjük a beáztatott, lecsöpögtetett rizst, megsózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük 2 dl vízzel, erős tűzön 3 percig forraljuk, majd lassú tűzön puhára pároljuk. A kihűlt töltelékkel megtöltjük a megtisztított pulykát, és összetűzzük.

Egy nagy lábosban felhevítjük a maradék vajat, és erős tűzön minden oldalán megpirítjuk a pulykát, majd lassan megsütjük. Azután kivesszük az edényből, és melegen tarjuk. A főzőlé egy kisebb részét elhabarjuk a lisztel, és barna rántást készítünk. Feleresztjük a főzőlé többi részével, és besűrítjük. Tálaláskor a pulykát egészben, a mártással leöntve adjuk az asztalra.

Jó étvágyat kívánunk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!