Mandulás töltött bébipulyka
Ízletessége mellett a pulykahús előnye a könnyebb emészthetőség, a kevesebb zsírtartalom és a gyorsabb elkészítés. A szárnyashúsok alapvetően hamarabb sülnek-főnek meg, és teljes értékű fehérjetáplálékot nyújtanak. Íme egy tökéletes recept, melyet bármikor elkészíthetünk családunknak.
Töltött sült pulyka
Hozzávalók:
1 bébipulyka
25 dkg sovány marhahúsvagdalék
15 dkg rizs
12 dkg hámozott mandula
25 dkg vaj
6 dkg dióbél
2 dkg liszt
1 kiskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 mokkáskanál őrölt fahéj
késhegynyi sáfrány
só
Elkészítés:
Először a tölteléket készítsük el: a megmosott rizst fél óráig meleg vízben áztatjuk, közben egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 10 dkg vajat, beletesszük a felaprított mandulát, majd pár másodperc múlva az aprított dióbelet.
Hozzáadjuk a marhahúst, és 5 percig pirítjuk. Azután hozzákeverjük a beáztatott, lecsöpögtetett rizst, megsózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük 2 dl vízzel, erős tűzön 3 percig forraljuk, majd lassú tűzön puhára pároljuk. A kihűlt töltelékkel megtöltjük a megtisztított pulykát, és összetűzzük.
Egy nagy lábosban felhevítjük a maradék vajat, és erős tűzön minden oldalán megpirítjuk a pulykát, majd lassan megsütjük. Azután kivesszük az edényből, és melegen tarjuk. A főzőlé egy kisebb részét elhabarjuk a lisztel, és barna rántást készítünk. Feleresztjük a főzőlé többi részével, és besűrítjük. Tálaláskor a pulykát egészben, a mártással leöntve adjuk az asztalra.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.