Facebook hozzászólás
131

Egyszerű és gyors! Epres-fahéjas-mandulás torta

Egy tökéletes édesség ebéd, vagy vacsora után. Próbálja ki, nem fog csalódni! Epres-fahéjas tortaHozzávalók:175 g darált mandula175 g puha vaj 175 g finomított kristálycukor

175 g sütőporos liszt

1 teáskanál őrölt fahéj

1 tojás, plusz 1 tojássárgája

450 g eper, lecsumázva és felszeletelve

porcukor a szóráshoz

felvert zsíros tejszín, joghurttal (tökéletes a görög joghurt)keverve, a tálaláshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű, csatos tortaformát. Egy robotgépben dolgozzuk össze a darált mandulát, a vajat, a cukrot, a lisztet,  a fahéjat, a tojást és a tojássárgáját, hogy sima tésztát kapjunk.
  1. A keverék felét öntsük a formába, és simítsuk el. Osszuk el az epret a tetején. Öntsük rá a maradék tésztát. Simítsuk el.
  1. Süssük 60-65 percig. 40 perc után ellenőrizzük: ha a torta túlzottan barnul, takarjuk le alufóliával. Amikor megsült, a torta kissé megemelkedett és sötét aranybarna.
  1. Rövid ideig hagyjuk hűlni, aztán vegyük ki a formából. Csúsztassuk egy tálra, és hintsük meg porcukorral. Tálaljuk melegen, szeletelve, kanalazzunk mellé görög joghurtos tejszínt.

Elkészítési idő: 1 1/4 óra

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!