Isteni almás finomság : Lapos almás-vaníliás torta
Isteni almás finomság a Lapos almás-vaníliás torta. A vaníliás cukor nagyon elterjedt Franciaországban, mert kellemes ízt ad a süteményeknek és a desszerteknek. Mi is bátran használhatjuk a konyhában.
Lapos almás-vaníliás torta
Hozzávalók:
375 gr. leveles tészta, ha lehet csak vajjal készült
5 nagy alma
1 citrom leve
25 gr. vaj, apró darabokra vágva
3 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál finomított kristálycukor
3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
vanília fagylalt
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk ki belőle egy kb. 35 cm átmérőjű körlapot. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
- Hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre az almát és öntsük rá a citromlét. Tegyük a tésztára, de a szélén kb. 2 cm-t hagyjunk ki. Kicsit hajtsuk fel a tészta szélét, hogy a lé ne folyjon le.
- Szórjuk a vajdarabkákat a tetejére, és hintsük meg vaníliás cukorral és kristálycukorral. Süssük 15-20 percig, ezalatt az alma megpuhul és a tészta ropogós lesz.
- Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük meg vele az almát és a tészta szélét. Tálaljuk forrón vanília fagylalttal.
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 Csábító Desszert
Hozzászólás zárolva.