Facebook hozzászólás
229

Vágykeltő ételek gyorsan – házilag

Az afrodizákumok a szexuális vágy felkeltésére vagy felerősítésére szolgáló ételek. A legismertebb talán a kaviár, pedig a zeller is csodákra képes.Mi ezeket a recepteket kínáljuk:

Zellerkrém

Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
kb. 50 dkg zeller /megtisztítva/
3-4 gerezd fokhagyma

pici ecet
tejszín vagy tejföl
 
Elkészítés: A hagymát összekockázom, a vajon megfuttatom, rákockázom a zellert, megpárolom. Ha szükséges, kis vizet öntök alá. Amikor megpuhult és zsírjára sült, leveszem a tűzről, rádarabolom a fokhagymát, ráöntöm a tejszínt vagy a tejfölt, ízlés szerint sózom, és csak annyi ecetet adok hozzá, hogy épp egy kicsit érződjön. Az egészet összeturmixolom. Pirítóssal kínálom.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

3 db közepes zeller
1 db közepes krumpli
1 db sárgarépa
1 db zsemle
bors

1 pohár tejföl

 
Elkészítés: A meghámzott zellert, krumplit, sárgarépát annyi vízben, ami épphogy ellepi, puhára főzzük, megsózzuk, borsozzuk. Ha van kézi turmix, akkor a lábosban pépesítjük, ha csak asztali van, akkor egy kevés lével együtt turmixoljuk össze. A tejfölt egy külön tálba egy kis lével keverjük el, majd hozzá öntjük a többihez. Így egyenletesen keveredik el. Még egyszer rottyantunk rajta, és kész. A zsemlekockát elkészíthetjük kis tűzön serpenyőben is, amíg fő a zöldség.

Zellersaláta

Hozzávalók:

zeller
alma
sárgarépa
majonéz
tejföl
citrom
bors

 
Elkészítés: Mikor időm van babrálni, akkor a zellert, almát és répát hosszú, gyufaszál alakúra, julienne vágom. Mikor nincs, akkor lereszelem őket. Összekeverem a majonézzel és a tejföllel. Citromlével és borssal ízesítem.

Ciprusi zelleres hús

Hozzávalók:

1 kg csontos, közepes darabokra vágott hús, ami lehet bárány, malac, csirke, oldalas

1 nagy hagyma laskára vágva (a laskára vágni nálam azt jelenti, hogy a kiskéssel kb. negyedkört hasítok ki az adott zöldségből)

1 nagy zeller megpucolva, szintén laskára vágva

1 nagy paradicsom lereszelve – héja nélkül

1 kis doboz paradicsompüré

a zeller levele összevágva

Elkészítés: A hagymát elkezded pirítani, beleteszed a húsokat, azokat is megkapatod, tehát rózsaszínre sütöd, beleteszed az összes létező zöldséget, felöntöd vízzel, és közepes lángon megsütöd. Szaftos kell maradjon.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!