Isteni pár perces halételek hétvégére!
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!
Lazacérmék roston
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg halfilé, 15 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, 1 citrom leve. A lazacot előkészítjük, a filéket sózzuk, majd a kicsavart citrommal bekenjük. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd rostlapon, vajjal locsolgatva készre sütjük. Vajas, petrezselymes burgonyát és ínyenc mártást ajánlunk mellé.
Mustáros kéregben sült hal
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg liszt, 1 evőkanál mustár, 1 kiskanál őrölt bors, só, 2 dl olaj. Az előkészített pontyfilét kissé sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, összekeverjük a mustárral, ízesítjük sóval, őrölt borssal. A halat először lisztbe mártjuk, majd az egyik oldalára rákenjük a hagymás mustárt, ezután mindkét oldalát készre sütjük. Köretként vajas burgonyát ajánlunk mellé.
Pontypörkölt
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pontyfilé, 1 nagy vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 1 paprika, 1 paradicsom, só, 1 dl vörösbor. A pontyfilét megmossuk, és kétszer két centiméteres kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajban szalmasárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a halat, 4 percig sütjük, majd a tűzhelyről levéve meghintjük pirospaprikával. A paradicsomot is kétszer két centis kockákra vágjuk, majd a paprikával együtt hozzákeverjük a halhoz, és megsózzuk. Lefedve 40 percig pároljuk, végül hozzáadjuk a bort. Köretként túrós csuszát adhatunk hozzá.
Forrás: A 100 legjobb halétel (STB Könyvek)
Hozzászólás zárolva.