Facebook hozzászólás
268

A leggyorsabban elkészíthető nyári hűsítők

A házi készítésű feketeribizli-sörbet fantasztikus: íze kirobbanóan friss, és gyönyörű, mélybíbor színe van. A fagylalatok gyümölcsből- lehűtenek és még egészségesek is.

Fekete ribizlis, mentás sörbet

Hozzávalók:

200 g finomított kristálycukor

20 g friss menta, és néhány kisebb hajtás a tálaláshoz

750 g fekete ribizli

4 evőkanál folyékony glükóz

2 citrom leve

  1. Készítsünk szirupot úgy, hogy a cukrot oldjuk fel 200 ml forrásban levő vízben, aztán dobjuk bele a mentát, és hagyjuk kihűlni kb. 155 perc alatt. Vegyük ki a mentát.
  1. Főzzük a fekete ribizlit a szirupban a glükózzal kb. 5 percig, hogy a gyümölcs megpuhuljon. Pörgessük meg a robotgépben, aztán szitán (ne legyen nejlon) keresztül passzírozzuk egy tálba, egy merőkanál vagy egy evőkanál hátuljával dörzsölve, hogy eltávolítsuk a magokat. Adjuk hozzá a citromlevet, és hagyjuk kihűlni.
  1. Fagyasszuk fagylaltkészítő gépben a használati utasítás szerint, amíg sűrű krém nem lesz, aztán gombóconként tegyük egy mélyhűtőben használatos edénybe, és rakjuk a fagyasztóba. Tálalás előtt hagyjuk kicsit puhulni körülbelül 10 percig, aztán tálaljuk friss mentahajtásokkal. (Azt is kipróbálhatjuk, hogy a masszát egy adagban tesszük a mélyhűtőbe, és fogyasztás közben három-négy alkalommal átkeverjük; majd tálaláskor adagoljuk fagylaltkanállal.)

Áfonyás, kókuszos és zöldcitromos fagylalt

Hozzávalók:

2 zöldcitrom

140 g finomított kristálycukor125 G kék áfonya

200 ml kókusztej

284 ml zsíros tejszín

áfonya és zöldcitromszeletek a díszítéshez

  1. Reszeljük finomra az egyik zöldcitrom héját. Mindkettőnek facsarjuk ki a levét. Tegyük egy kis lábasba a cukorral együtt. Kis lángon, kevergetve oldjuk fel benne a cukrot. Tegyük bele az áfonyát, és főzzük két percig, amíg a héja elkezd felrepedni.
  1. Öntsük az áfonyás keveréket egy tálba, keverjük hozzá a kókusztejet. Hagyjuk kihűlni. Verjük lágy habbá a tejszínt, aztán fokozatosan dolgozzuk bele az áfonyás keveréket. Tegyük a tálat a fagyasztóba kb. 1 órára, míg a keverék a tál szélétől kb 3 cm vastagságban megszilárdul.
  1. Vegyük ki a fagyasztóból és keverjük jól össze. Amikor már elég lágy, tegyük vissza a fagyasztóba még egy órára. Újra keverjük át. Tegyük a fagylaltot egy ételdobozba, takarjuk le és fagyasszuk keményre. Tálalás előtt fél órával tegyük át a hűtőszekrénybe, hogy lágyabb legyen. Tálaljuk áfonyával és zöldcitromszeletekkel

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!