Ezeket az ételeket minden apróság imádja!
Most néhány egyszerű és finom étel receptjével próbálunk ötleteket adni a szülőknek, mivel kedveskedjenek csemetéjüknek; olyan ételek ezek, amelyek elősegítik egészséges fejlődésüket és amelyeket bizonyára élvezettel fogyasztanak majd az apróságok.
Banánturmix 2 dl felforralt, majd kihűtött vízhez vagy tejhez negyed banánt és 1 kávéskanál porcukrot vagy mézet keverünk. Összeturmixoljuk.
Almaturmix
2 dl felforralt, majd kihűtött vízhez 1 púpozott evőkanál finomra reszelt almát, néhány csepp citromlét és 1 kávéskanál porcukrot vagy mézet keverünk. Turmixoljuk.
Gyümölcsös túrókrém
1 evőkanál szitán áttört tehéntúrót habosra keverünk 1 evőkanálnyi áttört puha gyümölccsel (meggyel, sárga- vagy őszibarackkal, banánnal, 1 evőkanálnyi narancslével, nagyobbaknak málnával, eperrel). Vaníliás cukorral és pár csepp citromlével vagy mézzel ízesítjük.
Grízes burgonyás fasírt
Meghámozunk 3 nagy főtt krumplit, és melegen lereszeljük. Hozzáadunk 2 kávéskanál lisztet, 2 evőkanál darát, 1 evőkanál olajon pirított vöröshagymát, csipetnyi vegetát, apróra vágott petrezselymet, 1 tojást. Összekeverjük. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Olajban kisütve hús helyett adható.
A csecsemőknek készülő főzelélelhez szinte bármilyen zöldségfélét felhasználhatunk (a babot, a lencsét és a káposztát kivéve). A legkisebbeknek ajánlott a krumpli, a répa, a sütőtök, a paradicsom, később adhatunk sóskát, spenótot, tököt, karfiolt, karalábét, kelkáposztát, sárga- és zöldborsót, zöldbabot. A zöldséget apró darabokra vágjuk, krumplival sűrítjük, és annyi vízben, ami ellepi, puhára pároljuk. A főzővizet is felhasználva anyatejjel vagy tápszerrel pépesítjük. Nagyobb csecsemőknek 1 kávéskanál margarinnal dúsíthatjuk, csipetnyi sóval, cukorral vagy vegetával ízesíthetjük.
Forrás: www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.