Fokhagymás spagetti tojással és Csirkés, citromos spagetti
Ezek az ételek nagyon gyorsan elkészíthetőek, és rendkívül olcsóak. Ha hirtelen betoppannak a barátok, de nincs otthon túl sok hozzávaló, akkor se álljon tanácstalanul a konyhában!
Fokhagymás spagetti tojással:
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- frissen őrölt bors
- 2 evőkanál vágott petrezselyem
- 7,5 dkg reszelt Hajdú sajt
Elkészítés:
A spagettit sós vízben nem túl puhára főzzük, szűrjük, és lecsepegtetjük, forrón tartjuk. A fokhagymagerezdeket tisztítás után finomra vágjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk. A vajat egy vastag serpenyőben megforrósítjuk, a szalonnát megpirítjuk benne, a vágott fokhagymát rövid ideig kevergetve együtt sütjük a szalonnával, ráöntjük a tejszínt. A mártást felfőzzük. A lecsepegtetett spagettit a szalonnás mártásba keverjük. A felvert tojásokat ráöntjük, hagyjuk megdermedni. Ha kell sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a petrezselymet, és a tetejére hintjük a sajtot. Azonnal tálaljuk.
Isteni csirkés, citromos spagetti:
Hozzávalók:
- 1 adag spagetti
- 1 és fél csésze főtt, kockázott csirkemell
- 1/3 csésze vaj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- Negyed teáskanál majoranna
- Negyed teáskanál fokhagymapor, de finom friss fokhagymával is
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzöm.
A kész tésztát összekeverem a csirkével, sózom, borsozom, ráteszem a vajat, a majorannát, megszórom a fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, és a végén meglocsolom a citromlével. Jól összekeverem, és lehűtöm. Érdemes megszórni zöld-, vagy metélőhagymával
Forrás: www.gportal.hu
Hozzászólás zárolva.