Sonkás-zöldfűszeres palacsinta
A hozzávalók hagyományosan ott lapulnak a magyar kamrák polcain, a végeredmény pedig igazi ínyencség! Az ízletes palacsintatekercsek ráadásul látványosak is.
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához:
150 g fimomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, só, szódavíz, kis olaj
A töltelékhez és a bundához:
200 g füstölt, főtt sonka, 50 g margarin, só, bors, szerecsendió, 40+100 g finomliszt, 2 dl tej, 2+3 tojás, 1 csokor petreszelyem, 200 g szemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés
1. Elkészítjük a hagyományos sűrűségű palacsintamasszát, félórát pihentetjük, kisütünk belőle kb 8 palacsintát.
2. A töltelékhez felkockázzuk a sonkát, forró margarinban pirítjuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Meghintjük 40 g liszttel, aztán felöntjük tejjel és addig főzzük folyamatosan kavargatva, míg a massza elválik az edény falától.
3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a 2 tojást és a finomra vágott petrezselymet.
4. A kisütött palacsintá közepébe tölteléket halmozunk, majd a két oldalukat szorosan behajva feltekerjük őket. A amradék 100 g lisztben és 3 tojásban megforgatjuk atekercseket és már serceghetnek is a forró, bő olajban. tálalás előtt a felesleges olajat papírkendővel felitatjuk a tekercsekről.
5. Párolt zöldségek, héjában főtt burgonya, rizibizi, snidlinges tartármátás illenek hozzá köretként.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.