Facebook hozzászólás
256

Sonkás-zöldfűszeres palacsinta

A hozzávalók hagyományosan ott lapulnak a magyar kamrák polcain, a végeredmény pedig igazi ínyencség! Az ízletes palacsintatekercsek ráadásul látványosak is.

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintához:

150 g fimomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, só, szódavíz, kis olaj

A töltelékhez és a bundához:

200 g füstölt, főtt sonka, 50 g margarin, só, bors, szerecsendió, 40+100 g finomliszt, 2 dl tej, 2+3 tojás, 1 csokor petreszelyem, 200 g szemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés

1. Elkészítjük a hagyományos sűrűségű palacsintamasszát, félórát pihentetjük, kisütünk belőle kb 8 palacsintát.

2. A töltelékhez felkockázzuk a sonkát, forró margarinban pirítjuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Meghintjük 40 g liszttel, aztán felöntjük tejjel és addig főzzük folyamatosan kavargatva, míg a massza elválik az edény falától.

3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a 2 tojást és a finomra vágott petrezselymet.

4. A kisütött palacsintá közepébe tölteléket halmozunk, majd a két oldalukat szorosan behajva feltekerjük őket. A amradék 100 g lisztben és 3 tojásban megforgatjuk  atekercseket és már serceghetnek is a forró, bő olajban. tálalás előtt a felesleges olajat papírkendővel felitatjuk a tekercsekről.

5. Párolt zöldségek, héjában főtt burgonya, rizibizi, snidlinges tartármátás illenek hozzá köretként.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!