Facebook hozzászólás
100

Részeges csirke recept

Némi előkészítés után be vele a tepsibe, majd a sütőbe. Szóval gyors, mégis különleges és új ízeket varázsolunk a csirkének a mai ajánlatunkkal: részegesen.

Részeg csirke

Hozzávalók: (4 személyre)

1 csirke (kb. 800-1000 gr-os)

1 dl. konyak

4,5 dl száraz fehér bor

1 evőkanál paprika

5 púpozott evőkanál tejföl

14 dkg ementáli jellegű sajt (pl. Pannonia)reszelve

1 evőkanál mustár

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál olaj

1 kávéskanál porcukor

só, bors, kevés liszt

Elkészítés:

Daraboljuk fel a csirkét. (A mellét és a hátát is legalább négy darabba vágjuk!) Sózzuk be, és forgassuk meg lisztben a darabokat. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és hirtelen süssük meg benne a csirkedarabokat, minden oldalukat aranybarnára. A serpenyőben megmaradt felesleges olajat öntsük le külön egy csészécskébe, majd locsoljuk meg a csirkedarabokat a konyakkal, és gyújtsuk meg! (Szaknyelven ez a flambirozás.) Óvatósan mozgatva a serpenyőt várjuk meg amíg a láng kialszik, azaz az összes alkohol elégett, és rásült a csirkére.

Szórjuk meg a csirkedarabokat a piros paprikával, öntsük rá a fehér bort, és adjuk hozzá a porcukrot. Takarékra véve a főzőlapot a forrástól számított 5 percig rotyogtassuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot. Ezzel is rotyogtassuk össze 10-12 percig. Vegyük le a tűzről. Kapcsoljuk be a sütőt grillezés funkcióra, hogy felforrósodjon.

Vegyük ki a csirkedarabokat és rakjuk egy tűzálló tálba. A serpenyőben lévő mártáshoz keverjük hozzá a mustárt és öntsük a tálba a csirkékre. A maradék sajtot keverjük össze a zsemlemorzsával és szórjuk a csirkedarabok tetejére. Tegyük a tálat 5 percre a sütőbe, vagy a mikrogrillbe, hogy a sajt és a zsemlemorzsa szépen rápiruljon, s már tálalhatjuk is.

Köretként frissen kifőzött orsó tésztát, vagy penne-t készítsünk hozzá, de grillezett apró zöldségekkel is nagyon finom.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!