Sonkás brokkolis tészta – sonkamaradékból
Nagyon egészséges a brokkoli: energiatartalma alacsony, rostokban gazdag. Kiváló C-vitamin-, folsav- és béta-karotinforrás. Remek alapanyaga a mai ebédnek is…
Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
1-2 leveskocka
30 dkg száraztészta (szélesmetélt vagy orsó)
1 fej vöröshagyma
vaj vagy olaj
liszt
1 dl fehérbor
3 dl tejszín
petrezselyem
25 dkg főtt, füstölt sonka
só, bors
Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit fél liter forrásban lévő húslevesben (kockából) ropogósra megfőzzük (pár perc), leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon megpároljuk, megszórjuk 1-2 kanál liszttel, összepirítjuk, majd felöntjük a főzőlével, jól besűrítjük, hozzákeverjük a tejszínt, az 1 dl száraz fehérbort, és felforraljuk. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a brokkolival, rászórjuk a felcsíkozott sonkát, és leöntjük a mártással. Összemelegítve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.