Répa másképp!
Tavaszidéző, csupa egészség és ízletes: azoknak is bátran ajánlom, akik nem kifejezetten szeretik a répát! Ízletes, laktató, és még fogyunk is tőle.
Hozzávalók:
Sárgarépa
Fokhagyma
Tej
Só
Kevés olaj és vaj vagy vajízű olaj
A répát meghámozom és uborkagyalun vékony karikákra gyalulom.
Kevés forró olaj-vaj keveréken átforgatom, sózom, felöntöm annyi tejjel, hogy éppen ellepje és hozzáadok tört fokhagymát.
Fedő alatt 3-4 percig forralom, majd leveszem a fedőt és néha óvatosan megkeverve elfőzöm róla a tejet. Mire a tej elfő, kész a köret.
1/ 2 kg sárgarépához 3 gerezd fokhagymát szoktam tenni. Aki intenzíven szereti a fokhagyma ízt, az utolsó gerezdet a vége felé tegye bele.
Lehet gazdagítani tejszínnel, sűríteni kevés étkezési keményítővel, ha valaki jobban kedveli a krémesebb állagot!
Hozzászólás zárolva.