Isteni és gyors torta!
Nyolc perc alatt megsül a répás torta – előkészítéssel és pihentetéssel együtt is megvan fél óra alatt! Egészséges, isteni és ezt még a gyerek is szívesen megeszi!
Hozzávalók (2.5 dl-es csészével számolunk):
3/4 csésze liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 kávéskanál mézes fűszerkeverék
1/2 kávéskanál fahéj
opcionális: egy csipet őrölt gyömbér és szerecsendió
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze olaj
1/2 csésze apróra vágott bármilyen aszalt vagy cukrozott gyümölcs (meggy, ananász, vörös áfonya – vegyesen a legjobb)
opcionális: 2 evőkanálnyi durvára vágott mandula
2 tojás
1 csésze reszelt nyers sárgarépa
Opcionális: krém a tetejére, ehhez:
1 doboz Mascarpone sajt (200 g)
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel összekeverjük.
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük – hozzáadjuk a lisztet, sárgarépát, aszalt gyümölcsöt, mandulát. Öntsük a masszát egy hőálló üvegből készült tálba (kapható tortaforma alakú jénai is!).
Mikrohullámú sütőben közepes fokozaton 5 percig, majd maximumon 3 percig süssük. Hagyjuk pihenni további 8 percig.
Amíg a tészta pihen a Mascarpone sajtot keverjük össze a vaníliás cukorral és a krémet ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kihűlt torta tetejére kenjük a krémet, és villával húzzunk bele hullámmintákat. Kész!
Krém nélkül is finom – ez esetben szórjuk meg a tetejét porcukorral!
Hozzászólás zárolva.