Amerikai sajttorta
Buli lesz? Vagy a család enne egy különleges, ám egyszerű tortát? Most ezt a nagyon finom az amerikai sajttortát ajánljuk. Nem lehet elrontani! Jó étvágyat!
Amerikai sajttorta
Tésztaalap:
1+1/2 csésze kekszmorzsa
3 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
1/2 csésze olvasztott vaj
Krém:
1 csésze túró
450 gramm krémsajt (Mascarpone, Azurro)
1 csésze cukor
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor vagy 2 kávéskanál vanília aroma
3 tojás
1/4 csésze tej
Csésze alatt 2.5 dl-es méret értendő.
Daráljuk le a kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.
– Melegítsük elő a sütőt 190fokra.
– Keverjük simára a túrót és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót.
– Töltsük a tésztaalapra és süssük 45-55 percig.
– Mielőtt kiszednénk a formából fél órát hagyjuk hűlni!
Tálalhatjuk gyümölcs öntettel, vagy kirakhatjuk a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, esetleg tehetünk rá gyümölcs-zselét, de simán is nagyon finom.
Változatossá tehetjük ha ízesített kekszet használunk az alaphoz: fahéjasat, citromosat vagy csokisat. Utóbbihoz keverhetünk 1 evőkanál kakaóport!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.