Facebook hozzászólás
291

Aszalt szilvás töltött csirke borban párolt rizzsel

Az aszalt szilva kedvenc csemegénk, de ritkán gondolunk rá húsos étkek esetében, pedig szinte minden ételhez felhasználhatjuk.Most próbáljuk ki töltött csirkéhez…

Hozzávalók:

1 egész csirke

15 dkg aszalt szilva

15 dkg gomba

2 szikadt zsemle

2 dl tej

3 tojás

5 dkg vaj

Bors

Petrezselyem

Elkészítése:

A tejben áztatott, kifacsart zsemléket összekeverjük a habosra felvert tojásokkal, a vízben áztatott, leszűrt, apróra vágott szilvával, a megtisztított, feldarabolt gombával és vajjal. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A megtisztított, gyengén besózott csirke hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük vagy összevarrjuk, és a hátára fektetve hússütő fóliába tesszük. A fóliát lazán összefogva, puhára pároljuk. A fóliából kivéve ropogós pirosra sütjük.

Párolt rizzsel, borban vagy teában párolt aszalt szilvával tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!