Aszalt szilvás töltött csirke borban párolt rizzsel
Az aszalt szilva kedvenc csemegénk, de ritkán gondolunk rá húsos étkek esetében, pedig szinte minden ételhez felhasználhatjuk.Most próbáljuk ki töltött csirkéhez…
Hozzávalók:
1 egész csirke
15 dkg aszalt szilva
15 dkg gomba
2 szikadt zsemle
2 dl tej
3 tojás
5 dkg vaj
Só
Bors
Petrezselyem
Elkészítése:
A tejben áztatott, kifacsart zsemléket összekeverjük a habosra felvert tojásokkal, a vízben áztatott, leszűrt, apróra vágott szilvával, a megtisztított, feldarabolt gombával és vajjal. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A megtisztított, gyengén besózott csirke hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük vagy összevarrjuk, és a hátára fektetve hússütő fóliába tesszük. A fóliát lazán összefogva, puhára pároljuk. A fóliából kivéve ropogós pirosra sütjük.
Párolt rizzsel, borban vagy teában párolt aszalt szilvával tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.