Mandulás túrós csoda
Simán is nagyon finom, de ízlés szerint cukormázzal, csokival is bevonhatjuk, vagy gyümölcszselét, lekvárt kenhetünk a tetejére. Könnyű és finom! Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók:
14 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg puha vaj
14 dkg túró vagy 25 dkg túró
14 dkg őrölt, héj nélküli mandula
6 tojás
1 citrom lereszelt héja
fél citrom leve (elhagyható)
1 csipet só
A cukrot és vaníliás cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, túrót, az őrölt mandulát, a reszelt citromhéjat és a citromlét.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a „tésztához”.
Kivajazott, lisztezett tortaformában 140 fokon addig süssük, amíg a teteje világosbarnára sül (kb. 1 óra).
Ha nincs kéznél mandula, helyettesíthetjük 10 dkg búzadarával, de ez esetben a bekevert tésztát fél órát kell pihentetni, hogy a búzadara megpuhuljon benne!
Ha 25 dkg túróval készítjük, finomabb de törékenyebb – csak a lecsatolható tortakarikából lehet egyben kivenni.
Hozzászólás zárolva.