Facebook hozzászólás
203

Mandulás Répatorta

Biztosan mindenki ismeri a nyuszikás répatortás viccet. Anno azt hittem, hogy a répatorta csak a képzelet szüleménye, de tévedtem. Íme a finom ínyencség receptje. 

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg zsenge sárgarépa

25 dkg cukor

1 késhegynyi só

1 egész citrom reszelt héja

6 tojássárgája

6 tojásfehérje

30dkg hámozatlan reszelt mandula

10 dkg teljes őrlésű búzaliszt

A díszítéshez:

 15 dkg baracklekvár-bevonat

15 dkg fondant vagy tojásfehérjemáz

60 dkg pirított, lapokra reszelt mandula

Elkészítése:

A megtisztított répát nagyon finomra reszeljük. A cukor harmadrészét, a sót és a reszelt citromhéjat a tojássárgájával habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá keverjük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A reszelt mandulát elkeverjük a teljes őrlésű búzaliszttel és a répával. A tojáshabnak először a harmadát forgatjuk össze a tojássárgája masszával, majd hozzáadjuk a többit, és ráöntjük a mandulás keveréket. A masszát óvatosan összekeverjük, és az előkészített formába töltjük. A középső sínen kb. 55 percig sütjük. Éjszakán át pihentetjük, majd kiborítjuk a formából. A baracklekvárt felmelegítjük, és szitán áttörjük. A torta felszínét és szélét megkenjük a forró barack-lekvár bevonattal, majd a felszínt megkenjük fondant-nal vagy tojásfehérje mázzal is, a szélét pedig meghintjük a pirított, lapokra reszelt mandulával.

Tippek

 A répát nagyon finomra kell reszelni. Ha durvára vagy hosszú szálúra reszeljük, a tortát nehéz lesz szeletelni.

Mielőtt a tortát a formából kiborítanánk, egy éjszakán át pihentetni kell, mégpedig sima alsó lapjával lefelé.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!