Három szuper hagymás finomság
Ha szereted a hagymás finomságokat, ezt a 3 receptet neked találták ki: Töltött sült hagyma, hagymás burgonyalángos, és töltött hagyma fehérboros mártással… Jó étvágyat!
Töltött sült hagyma
Hozzávalók:
75 dkg vöröshagyma, 1 adag leveszöldség, 25 dkg burgonya, 1,5 dl bor, 2 dl tejföl, tárkony, só, bors.
Elkészítése:
A megpucolt vöröshagymák tetejét levágjuk, belsejükbe lyukat vájunk. A leveszöldséget, a burgonyát apróra vágjuk, s tárkonnyal, sóval, borral fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a hagymákba vájt üregeket sóval, borssal meghintjük, majd a villával összenyomkodott zöldséges, burgonyás keveréket beletöltjük. A hagymák levágott tetejét visszahelyezzük, s egy tűzálló tálba rakva tejföllel leöntjük őket. Előmelegített sütőben, közepes lángon fedő alatt kb. negyedóráig sütjük, majd levesszük a fedőt, s mindaddig folytatjuk a sütést, amíg a hagymák külső burka meg nem pirul.
Hagymás burgonyalángos
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 35 dkg liszt, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 dkg élesztő, olaj, só.
Elkészítése:
Egy maroknyi lisztet keverjünk el az élesztővel és 1 dl langyos vízzel. Meleg helyen kelesszük meg, miközben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük. A lereszelt vöröshagymát és fokhagymát a megkelt élesztővel, a tojások sárgájával, a liszttel, a burgonyával kissé megsózva jól összedolgozzuk. A tésztát negyedóráig pihentetjük, majd kiszaggatjuk, és forró olajban a lángosok mindkét oldalát kisütjük.
Töltött hagyma fehérboros mártással
Hozzávalók:
8 db közepes nagyságú vöröshagyma, 40 dkg túró, 1 csomó petrezselyem, 3 db tojás, só, törött bors, bazsalikom, 5 dkg barnaliszt, 1 dl tejszín, 2 dl zöldséglé, 2 dl fehérbor, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg növényi zsiradék.
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, a belsejét karalábé vájóval kivájjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a tölteléket: a kivájt hagyma felét finomra vágjuk és a fele növényi zsiradékon aranysárgára pirítjuk, ezután hozzáadjuk az áttört túrót. Fűszerezzük sóval, borssal, vágott bazsalikommal, majd beletesszük a felvert tojásokat. Jól összekeverjük és az előkészített hagymákba töltjük. A töltött hagymák tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, majd tepsibe téve, közepesen forró sütőben készre sütjük. Elkészítjük a mártást: a maradék hagymát összevágjuk és a maradék zsiradékon megpároljuk, megszórjuk liszttel és vágott petrezselyemmel, felengedjük a zöldséglével és a fehérborral, majd a végén hozzáöntjük a tejszínt. Készre főzzük, ha kell, utóízesítjük. A sütőből kivesszük a hagymákat és a tálra téve a mártással körülöntjük. Azonnal, forrón tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.